Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ανακοίνωση με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019 εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση των αποφοίτων του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρει κάθε υποψήφιο και υποψήφια που αντιμετώπισε με επιτυχία αυτή τη δύσκολη και σημαντική μάχη.

Σε όσους και όσες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Γι’ αυτό το λόγο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποίησε η κυβέρνησή του από το 2015 ως το 2019, παραμένει ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση.

Για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικός εκπαιδευτικός στόχος είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει σε σημαντικές θετικές αλλαγές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν ήδη στο πρόγραμμα σπουδών της Γ΄ Λυκείου (ΓΕΛ), η μεγάλη μείωση του εξεταστικού φόρτου σε όλες τις τάξεις (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ), η καθιέρωση για πρώτη φορά της δυνατότητας για ελεύθερη πρόσβαση μόνο με το απολυτήριο (σε πανεπιστημιακές σχολές για τους αποφοίτους ΓΕΛ και σε 2ετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των ΑΕΙ σε αποφοίτους ΕΠΑΛ), μαζί με τη διεύρυνση της πρόσβασης στα Πανεπιστήμια για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Είναι πλέον εμφανές ότι με την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε προσπάθεια όχι μόνο να θεραπευτούν οι «βαριές πληγές» που άφησε στο «σώμα» της δημόσιας εκπαίδευσης η οικονομική κρίση και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, η κοινωνία ολόκληρη ελπίζουμε ότι θα αγωνιστεί για να μην ακυρωθούν όλες οι σημαντικές κατακτήσεις που συντελέστηκαν την προηγούμενη περίοδο, από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία δυστυχώς φανέρωσε πολύ γρήγορα τις αντιεκπαιδευτικές της κατευθύνσεις (κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και των 2ετών προγραμμάτων των ΑΕΙ αλλά και εξαγγελίες για κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης σε σχολές, μείωση του αριθμού εισακτέων, επαναφορά της «βάσης του 10» και δυνατότητα στις σχολές για θεσμοθέτηση ανώτερης βάσης κατά την κρίση τους).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter