Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Σπυράκη και Καϊλή για «αθλιότητες»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Σπυράκη και Καϊλή για «αθλιότητες»!

Για “πλήρη ταύτιση” με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χθεσινή συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ επιτίθεται και στην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, λέγοντας ότι κατηγόρησε την Κομισιόν ότι συμπαρίσταται στην ελληνική κυβέρνηση.

«Οι παραπάνω αθλιότητες είναι ενδεικτικές του θράσους των πρώην κυβερνητικών συνεταίρων να παρουσιάζονται ως σωτήρες, τη στιγμή που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν πως, συμμαχώντας με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, θα γίνουν αρεστοί στον ελληνικό λαό» επισημαίνει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Δεν προκαλεί έκπληξη, πλέον, η πλήρης ταύτιση της ΝΔ με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, η οποία που εκφράστηκε και κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τρίτη. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, αλλά και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, δεν δίστασαν να αποκαλύψουν πως αυτό που τους νοιάζει δεν είναι η πορεία της οικονομίας και της ίδιας της χώρας, αλλά η πτώση της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση!

Συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μ. Σπυράκη αμφισβήτησε τα στοιχεία της Κομισιόν που παρουσίασε ο Π. Μοσκοβισί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, φτάνοντας στο σημείο να αναρωτηθεί αν η Κομισιόν “ελέγχει στα αλήθεια την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών”! Στο ίδιο μήκος κύματος, o ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ισχυρίστηκε πως η ευθύνη για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ανήκει “στην ελληνική κυβέρνηση”.

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή δεν είχε κάποιο πρόβλημα να κατηγορήσει ευθέως την Κομισιόν ότι συμπαρίσταται στην ελληνική κυβέρνηση: “Εκτός από το να κατηγορείτε το ΔΝΤ και το Συμβούλιο αλλά και να καλύπτετε τον Τσίπρα και την εθνικολαϊκιστική κυβέρνησή του […]”!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter