Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της Αταλάντης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της Αταλάντης
Φωτογραφία αρχείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε εκτενώς τόσο σε κοινοβουλευτικό, όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο για το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο ATLAS TAPES στην Αταλάντη, όπου ένας 55χρονος εργαζόμενος και πατέρας δύο παιδιών έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εντός μόλις τριών μηνών.

Σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Γιάννης Σαρακιώτης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η ερώτηση κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστα Χατζηδάκη. Οι δύο βουλευτές ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη διεύρυνση των αιτιών του συγκεκριμένου εργατικού ατυχήματος, ζητούν την λήψη μέτρων από τη μεριά της πολιτείας για τη στήριξη της οικογένειας του θανόντος ενώ διερωτώνται τι πρωτοβουλίες θα λάβει το Υπουργείο Εργασίας για τη διασφάλιση των κανόνων υγείας και ασφαλείας των εργαζομένων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δύο βουλευτών ΕΔΩ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φθιώτιδας, όπου τονίζονται οι κυβερνητικές ευθύνες, ζητείται η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων ενώ απαιτείται καταλογισμός ευθυνών και κυρώσεων προς τους υπευθύνους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter