Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει online τον σφυγμό της κοινωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει online τον σφυγμό της κοινωνίας

Με κεντρικό μότο «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» ξεκινά τη λειτουργία της έως το τέλος Οκτωβρίου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος.

Στην παρούσα φάση τόσο ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το όλο εγχείρημα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ –και δεν είναι άλλος από τον υπεύθυνο Τύπου του κόμματος Αλέξη Χαρίτση– όσο και οι υπεύθυνοι της εταιρείας που τρέχουν το όλο πρότζεκτ τηρούν σιγή ιχθύος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτές τις μέρες αναζητείται το όνομα της πλατφόρμας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα θα αποτελέσει την καρδιά και συνεπώς τον αιμοδότη του ανοίγματος του κόμματος στα εκλογικά στρώματα που το επέλεξαν από τις εκλογές του 2012 και μετά. Θα εστιάσει δηλαδή στο πώς τα στρώματα αυτά θα ενταχθούν στον κομματικό μηχανισμό εμπλουτίζοντάς τον και μεταφέροντας στα κεντρικά τα μηνύματα των τοπικών κοινωνιών ή, αντίθετα, μεταφέροντας στις τοπικές κοινωνίες τα μηνύματα και της αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος.

Ενημέρωση από τη βάση προς τα κεντρικά

Στην εν λόγω πλατφόρμα θα μπορούν να εγγραφούν τα νέα μέλη (online) τα οποία αμέσως μετά θα παραλαμβάνουν την κομματική ταυτότητα αυτοπροσώπως από τα γραφεία και τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια. Από την πλατφόρμα αυτή θα ενημερώνονται τα νέα μέλη για τα πάντα, από δελτία Τύπου έως αποφάσεις και γραμμή για διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας, από εκεί θα ανεβαίνουν ειδήσεις από το διαδίκτυο, από εκεί θα επιδιωχθεί, όπως λένε οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος, να υπάρξει διαδραστική επικοινωνία με τα παλιά αλλά και τα νέα μέλη που θα έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η ενημέρωση να μην είναι μόνο «από πάνω (δηλαδή το κόμμα) προς τα κάτω, αλλά και από κάτω προς τα πάνω».

Επιδιώκεται έτσι τα μέλη του κόμματος να ενημερώνουν για τις επαφές που έχουν στις γειτονιές της επικράτειας, για τη δουλειά που γίνεται στις οργανώσεις, για τα προβλήματα και τις αγωνίες του απλού κόσμου, εν ολίγοις να μεταφέρουν το κλίμα από την κοινωνία στα κεντρικά.

Οπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε πρώτη φάση δικαίωμα παρέμβασης (π.χ. αναρτήσεων) θα έχουν μόνο τα μέλη του κόμματος (παλιά και νέα) αλλά είναι υπό σκέψη στο μέλλον η πλατφόρμα να ανοίξει και στον υπόλοιπο κόσμο. Ετσι το κόμμα θα είναι σε συνεχή και άμεση επαφή με όσα συμβαίνουν στα social media που, κακά τα ψέματα, διεκδικούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι στη διαμόρφωση της λεγόμενης καθημερινής ατζέντας.

Συνεπώς, υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, είναι επιτακτική ανάγκη μαζί με τις εγγραφές νέων μελών το άνοιγμα στην κοινωνία να περιλαμβάνει και εκείνο το τμήμα των πολιτών που δραστηριοποιείται έντονα στα social media, όπου είναι κοινό μυστικό ότι σήμερα στήνονται καριέρες και δοκιμάζονται ολόκληρα πολιτικά πρότζεκτ.

Στην Αχαΐα η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Την ίδια ώρα, στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προετοιμασία για την επίσημη έναρξη της τετράμηνης καμπάνιας για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα.

Αυτή την εβδομάδα ορίστηκε η νέα επταμελής Γραμματεία Οργανωτικού η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού τόσο της όλης διαδικασίας όσο και της πορείας προς το τακτικό συνέδριο στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η συμμετοχή σε αυτή τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε εσωκομματική τάση –Εφη Καλαμαρά, Αντώνης Κοτσακάς, Κατερίνα Κνίτου, Κώστας Πουλάκης–, του Στέργιου Καλπάκη από τη ΔΗΜΑΡ και των Νίκου Μπίστη και Χάρη Τσιόκα από την Προοδευτική Συμμαχία δείχνει και την πρόθεση της ηγεσίας να μην περισσέψει κανείς. Θα ακολουθήσει ίσως και εντός της εβδομάδας ο ορισμός της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα (ΚΟΕΑ) η οποία θα αποτελείται από τα μέλη της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής, από μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας αλλά και από κάποια πρόσωπα-έκπληξη από τον χώρο του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.

Αυτήν τη στιγμή πάντως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην πρώτη δημόσια εκδήλωση στην Πάτρα με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε ζήτησε οι δύο πρώτες εκδηλώσεις να γίνουν στην Αχαΐα, όπου εκλέγεται, και στην Κρήτη – και στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές. Μάλιστα η πρόθεση όλων στο κόμμα είναι η εκδήλωση στην Πάτρα να γίνει ακόμη και τη μεθεπόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η νέα Γραμματεία Οργανωτικού θα ορίσει εντός των επομένων ημερών τα δίδυμα που θα είναι κεντρικοί ομιλητές στις εκδηλώσεις στην υπόλοιπη χώρα (ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Προοδευτική Συμμαχία).

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα ζητήματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, όπως η ψήφος των ομογενών, από την Κουμουνδούρου δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν ούτε σταγόνα νερό στο κρασί τους και ότι η μόνη λύση είναι η πρόταση της επιτροπής που συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter