Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει σταθερό στόχο, αξίες και προορισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει σταθερό στόχο, αξίες και προορισμό

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα περνά κρίση εσωστρέφειας που εκφράστηκε –και κατά την εσωτερική εκλογική διαδικασία– με συμπεριφορές στελεχών ξένες στον χώρο της Αριστεράς, που πλήγωσαν την εικόνα και τη λειτουργία του κόμματος. Εμείς έχουμε μάθει να συνθέτουμε μέσα από τις διαφωνίες μας και να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν μέσα από διαδικασίες ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Ωστόσο με την εκλογή του νέου προέδρου υπήρξε αμφισβήτηση από την πρώτη μέρα, χωρίς να δοθεί χρόνος και χώρος, χωρίς να αναδειχθούν στην ουσία πολιτικά διακυβεύματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη μέρα έκανε προσκλητήριο ενότητας και συνοχής. Ετεινε χείρα φιλίας με προτάσεις συμπόρευσης ακόμη και στους πιο σκληρούς επικριτές του. Η κοινωνία που πιέζεται καθημερινά και έρχεται μπροστά σε αδιέξοδα από τη φτωχοποίηση, τον περιορισμό δικαιωμάτων, την εξυπηρέτηση φίλιων συμφερόντων και την ανεργία δεν μπορεί να περιμένει.

Η μειοψηφία των συντρόφων που δυστυχώς αποχώρησαν επέλεξε και εγκλωβίστηκε τελικά σε μια πορεία «τα καταστρέφουμε όλα», αδιαφορώντας για το ότι χρήσιμοι μπορούμε να είμαστε για την ελληνική κοινωνία όταν παλεύουμε και δίνουμε λύσεις για τα προβλήματα που βιώνει στην καθημερινότητά της και όχι όταν η αυτοαναφορικότητα επιβεβαιώνεται.

Προβλήματα όπως ο ψευδεπίγραφος νόμος για τα δάνεια και την προστασία των ευάλωτων. Ψευδεπίγραφος γιατί ακολουθεί τον πτωχευτικό νόμο της ΝΔ που έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσιακών στοιχείων σε βάρος των ευάλωτων, δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, δεν λαμβάνει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης (σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες), δεν προβλέπει δυνατότητα μετατροπής νομίσματος στις δανειακές συμβάσεις (γεγονός που πλήττει τους δανειολήπτες σε άλλο νόμισμα), δεν εξασφαλίζει καμία διαφάνεια εκ μέρους των servicers για τα επιτόκια, καθώς και για τον αλγόριθμο αποπληρωμής των δανείων.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιβάλλει οριζόντιο χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, αποδεικνύοντας την πλήρη ανεπάρκειά της στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και επιμένοντας στη λογική του σχεδίου Πισσαρίδη, που θεωρεί «ευλογία» την καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για την απόλυτη εξαπάτηση αλλά και τον πλήρη αιφνιδιασμό των φορολογουμένων, οι οποίοι καλούνται να φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2023 με ένα νέο επιβαρυντικό πλαίσιο το οποίο ψηφίζεται στο τέλος του 2023.

Το τελικό σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 είναι συνέχιση της ακρίβειας και αύξησης του ΦΠΑ.

Δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ακρίβειας, δεν αναπληρώνονται οι απώλειες, παρά τις όποιες μικρές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επιβάλλονται νέες επιβαρύνσεις και δημοσιονομικοί περιορισμοί.

Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο, στους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που έχουν προσδοκίες από εμάς για μια προοδευτική προοπτική για τη χώρα.

Είμαστε εδώ, προχωράμε μπροστά, ακόμη πιο ισχυροί και ανανεωμένοι, κρατώντας ζωντανή την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά.

Στο πλάι του ελληνικού λαού, στους αγώνες για μια δίκαιη κοινωνία, για μια Ελλάδα σύγχρονη, προοδευτική, όπως μας αξίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter