Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με μοναδική ένσταση την έλλειψη πολιτικής εμπειρίας σε μια εποχή φορτισμένη λόγω των εθνικών θεμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός συγκλονιστικού γεγονότος, λέει «ναι» στην πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Άλλωστε λένε στην Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που πρότεινε την κα. Σακελλαροπούλου για τη θέση της αντιπροέδρου του ΣτΕ το 2015 και για τη θέση της προέδρου το 2018.

Μάλιστα στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους τα όποια «όχι» στο πρόσωπό της προήλθαν και από τη ΝΔ κάτι που παραδέχθηκε on camera ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Από εκεί και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι κατά τη γνώμη τους ο μοναδικός λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την κα. Σακελλαροπούλου ήταν αφενός για να «στριμώξει» τον ΣΥΡΙΖΑ αφετέρου διότι δεν βρήκε πολιτικό πρόσωπο που να πληρεί όλα τα κριτήρια και να μην προκαλεί και εσωκομματικές αντιδράσεις είτε λόγω πολιτικού παρελθόντος (π.χ. εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ) είτε λόγω απόρριψης του νυν ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.

Ειδικά για τη συγκυρία στα εθνικά μας θέματα ο νυν ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος είχε ενεργοποιήσει αρκετές φορές τις προσωπικές του φιλίες και επαφές, για παράδειγμα με τον Γερμανό Πρόεδρο, για να προωθήσει εθνικές θέσεις. Ίσως αυτό, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ με νόημα, να οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη μη ανανέωση της θητείας του. Σε κάθε περίπτωση για πολλούς στην Κουμουνδούρου η κα. Σακελλαροπούλου είναι μια «καλή» πρόταση σε καιρούς ομαλότητας.        

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter