Ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής - Το νέο σήμα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας (Video)

Ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει σελίδα και οδεύει σε μια νέα εποχή, ξεκινώντας από το σήμα του, το οποίο και παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ένα σχεδόν πεντάλεπτο βίντεο. 

Ένα αστέρι στη θέση που μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι γνωστές σε όλους τρεις χρωματιστών σημαίες θα είναι το νέο σήμα του

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο στόχος των δημιουργών του είναι η κάθε κορυφή του άστρου να συμβολίζει αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη: τη Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη, τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ισότητα.

Οι αλλαγές προαναγγέλθηκαν εδώ και ημέρες ενώ ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την παρουσίαση του σήματος με τη φράση

«η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται...

Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους. Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη... Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης. Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει».

Όπως αναφέρει o ίδιος και στο βίντεο της παρουσίασης που προβλήθηκε αποκλειστικά στους επίσημους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα στα socialmedia:

«Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται. Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους. Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη. Χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους.

Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία.

Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.

Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης.

Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές.

Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται.

Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει.»

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει προ ημερών ότι κάτι θα συμβεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Παρουσίαση νέου σήματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Παρουσίαση του νέου σήματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό το αστέρι είναι #για_όλους

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 15. September 2020
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.