Ο Τάκης Χατζής καλεί τον Χαρδαλιά να «πει την αλήθεια για τα κρούσματα στα νησιά»

Ο Τάκης Χατζής καλεί τον Χαρδαλιά να «πει την αλήθεια για τα κρούσματα στα νησιά»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μπήκε στο «στόχαστρο» του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, ο οποίος τον καλεί να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με το πόσα κρούσματα και από ποια νησιά έχουν καταγραφεί στην Αθήνα.

Οι χειρισμοί της ΝΔ στους άξονες του τουρισμού αλλά και του κορονοϊού έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτήματα, ακόμη και από μη αντιπολιτευόμενα της κυβέρνησης Μέσα αλλά και δημοσιογράφους.

Τρανό παράδειγμα η σημερινή παρέμβαση με τίτλο «Πείτε την αλήθεια κ. Χαρδαλιά: Πόσα κρούσματα και από ποια νησιά έχουν ταυτοποιηθεί στην Αθήνα;», του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή στο newpost.gr ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική στον Νίκο Χαρδαλιά και τον καλεί να απαντήσει σε τρία καίρια ερωτήματα, για το «Ποια είναι επισήμως η κατάσταση με τα κρούσματα στα νησιά;», εάν «ισχύει ότι έρχονται με κορωνοϊό από τα νησιά και κάνουν το τεστ στα μεγάλα στικά κέντρα»; και «γιατί ο ΕΟΔΥ δεν ανακοινώνει πόσοι ήρθαν από νησιά και βρέθηκαν
θετικοί στον κορωνοϊό, ώστε οι αρμόδιοι φορείς στα νησιά να γνωρίζουν
την κατάσταση που επικρατεί και να τεθούν σε «συναγερμό» και να λάβουν
προληπτικά μέτρα και όχι ξαφνικά να επιβάλλονται νέα μέτρα»;

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Χατζής σημειώνει στο άρθρο του ότι η κυβέρνηση επέβαλε «μοντέλο Πόρου» σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς δίχως δικαιολογία: «Η κυβέρνηση χωρίς κανένα προειδοποιητικό «καμπανάκι» για το επιδημιολογικό φορτίο των συγκεκριμένων προορισμών, αποφασίζει εν μία νυκτί να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα, ελλείψει επίσημων στοιχείων για το ποιο είναι το πραγματικό επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές, η παραπληροφόρηση, τα fake news και οι εκτιμήσεις παίρνουν «φωτιά», με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερο αλαλούμ. Για παράδειγμα, τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα νησιά των Κυκλάδων, σε καμία περίπτωση δεν έδειχναν πως εκεί υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, αφού δεν προκύπτει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του Τάκη Χατζή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter