Ο Τάκης Σούκας μιλάει για τη ζωή του στον Κώστα Μπαλαχούτη

Ο Τάκης Σούκας μιλάει για τη ζωή του στον Κώστα Μπαλαχούτη

Ένας από τους κορυφαίους λαϊκούς μουσικούς και δημιουργούς, σκιαγραφείται κάνοντας «Κατάθεση Ψυχής» στον Κώστα Μπαλαχούτη την Κυριακή στο Κανάλι της Βουλής. Ο Τάκης Σούκας ξετυλίγει τη μεγάλη διαδρομή του στο τραγούδι και ταυτόχρονα χαρίζει δυνατές εκπλήξεις. Με τον ακορντεόν του μας ταξιδεύει απ’ τα μονοπάτια της Ηπείρου στη Λεωφόρο του λαϊκού τραγουδιού όπως μόνο αυτός γνωρίζει.

Ο Τάκης Σούκας, είναι ξεχωριστός σε όλα του, είναι ένας ογκόλιθος του τραγουδιού μας, με 60χρονη θητεία στο πάλκο και σχεδόν ανάλογη στη δισκογραφία. Σαν συνθέτης έχει συνεργαστεί με πολλούς τρανούς ενώ σαν εκτελεστής στο στούντιο και τις ζωντανές εμφανίσεις, με το ακορντεόν και το σαντούρι του, έχει συντροφεύσει το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος του ελληνικού τραγουδιού.

Οι παιδικές μουσικές μνήμες του στην περίφημη μουσική οικογένεια των Σουκαίων, τα διδάγματα του πατέρα, η σπουδές του στα Γιάννενα, τα πανηγύρια, η χαρτογράφηση του γενικότερου Ηπειρώτικου μουσικού περιβάλλοντος, το σμίξιμο με τους Χαλκιάδες αλλά και τον Παπασιδέρη, ο ερχομός στην Αθήνα και οι πρώτες ηχογραφήσεις στην Κολούμπια, η συνεργασία με τον Καλδάρα και τον Λαύκα, η Γιώτα Λύδια, ο Στράτος, ο Στέλιος, η Πόλυ Πάνου, ο Νταλάρας, η Χαρούλα, ο Κόλλιας, ο Μαργαρίτης, ο Κοντολάζος, η Βιτάλη, η Διαμάντη, η Πίτσα Παπαδοπούλου… και όχι μόνο. Μέσα από την εξομολόγησή του μουσικοσυνθέτη αναδύεται μια ολόκληρη εποχή με τα χρώματα και τα αρώματά της, τις ομορφιές και τα προβλήματά της.

Η εξομολόγησή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς με τον Μπαλαχούτη διατηρούν πολύχρονες σχέσεις φιλίας, εκτίμησης και συνεργασίας, με τον τελευταίο να υπογράφει αρκετούς στίχους τραγουδιών του Σούκα.

Οι γνώσεις του Κώστα Μπαλαχούτη στη δισκογραφία και ο «τρόπος» του, αξιοποιούν τις αφηγήσεις των πηγαίων ερμηνευτών και δημιουργών, καταλήγοντας σε ένα ουσιαστικό, καλλιτεχνικό και συνάμα βαθιά ανθρώπινο «καταστάλαγμα».

Επίσης ο Σούκας παραμένει αειθαλής με έντονο «σήμερα» στο οποίο και αναφέρεται.

Το πρώτο μέρος της «Κατάθεση Ψυχής» του Τάκη Σούκα θα μεταδοθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Κανάλι της Βουλής.

Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, μισή ώρα μετά μεσάνυχτα (ξημέρωμα Τρίτης)

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ανδρέας Μαριανός.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Θέατρο Αλεξάνδρεια του Βασίλη Βλάχου.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter