Ο Τασούλας απέδειξε ότι η κυβέρνηση αναζητούσε αφορμή για να «παγώσει» τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία

Ο Τασούλας απέδειξε ότι η κυβέρνηση αναζητούσε αφορμή για να «παγώσει» τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία

Ασήμαντα θεωρεί ο Κωνσταντίνος Τασούλας τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα πραγματικά αίτια που οδηγούν την πλειοψηφία στην παρατεταμένη άρνηση κύρωσής τους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Δεν είναι στην προτεραιοποίηση που μου έχουν δώσει (σ.σ. από το Μέγαρο Μαξίμου). Δεν επηρεάζουν την υλοποίηση της Συμφωνίας. Δεν είναι κάτι συνταρακτικό. Το σκέλος που αφορά το FIR ούτως ή άλλως τηρείται».

Το πρώτο ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί η συμπολίτευση δεν φέρνει τα μνημόνια προς ψήφιση, αφού «δεν είναι κάτι συνταρακτικό» και «δεν επηρεάζουν την υλοποίηση της Συμφωνίας». Το δεύτερο αφορά την ουσία της δήλωσης. Πώς είναι δυνατόν να θεωρούνται ελάσσονα από τον πρόεδρο της Βουλής τα μνημόνια που οδηγούν σε ενίσχυση των διμερών σχέσεων και δη για τους τομείς της οικονομίας και της άμυνας;

Επιπλέον, η πλειοψηφία θα πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσει στην εξής αντίφαση: Πώς γίνεται η κυβέρνηση να ζητά την πιστή τήρηση της Συμφωνίας από τους γείτονες τη στιγμή που την έχει μετατρέψει σε πεδίο διευθέτησης εσωκομματικών αντιπαραθέσεων; Έτσι αντιλαμβάνεται και ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας;

Σε κάθε περίπτωση, τα λόγια του Κ. Τασούλα καταδεικνύουν ότι το σφάλμα Ζάεφ στο Twitter ήταν απλά και μόνο το πρόσχημα που αναζητούσε η κυβέρνηση για να θέσει οριστικά στον «πάγο» τα μνημόνια συνεργασίας με τη γειτονική χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter