O Τασούλας «τρενάρει» τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για το Predator τη μέρα που η ΝΔ «προστατεύει» την Intellexa στην Εξεταστική

O Τασούλας «τρενάρει» τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για το Predator τη μέρα που η ΝΔ «προστατεύει» την Intellexa στην Εξεταστική

Παρά το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη για «παγίδευση» του κινητού του από το Predator, ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το αίτημα και το παρέπεμψε για τον Οκτώβριο. Σύμπτωση θα είναι ότι το πρωί της Τετάρτης η ΝΔ προστάτεψε την εκπρόσωπο της Intellexa (σ.σ. εταιρία που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό) από την Εξεταστική, επιβάλλοντας τη μέθοδο της… γραπτής εξέτασης για να μη βρεθεί ενώπιον των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κώστας Τασούλας προχώρησε σε βολικές ερμηνείες του Κανονισμού προκειμένου να απορρίψει το αίτημα των κομμάτων της μειοψηφίας για σύγκληση της εν λόγω Επιτροπής τον Σεπτέμβριο.

Με πρόφαση τη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του μήνα, με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των παρακολουθήσεων από το επιτελικού παρακράτος, ο πρόεδρος της Βουλής μετακύλησε τη συνεδρίαση για τον Οκτώβριο, με πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για «παιχνίδι καθυστερήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης προήλθε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, το οποίο ζήτησε να κληθούν για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι εξής:

1. Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Δεμίρης

2. Εισαγγελέας στην ΕΥΠ, κ. Βλάχου

3. Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμος

Για την υπόθεση των συνακροάσεων-υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, αιτήθηκε να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των παρόχων τηλεφωνίας ΟΤΕ, VODAFONE, WIND και OTEGLOBE, και ειδικότερα τα παρακάτω αρμόδια στελέχη:

Από τον ΟΤΕ

Μέγας Κωνσταντίνος (Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας)

Λεμονιάς Ευάγγελος (Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης Συστημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας Ομίλου ΟΤΕ)

Διαμαντόπουλος Γεώργιος (Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλ. Απάτης Ομίλου ΟΤΕ)

Από τη VODAFONE

Πανάγος Κωνσταντίνος (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Από τη WIND

Κρόγκος Πέτρος (Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης του Δικτύου)

Από την OTEGLOBE

Σύρμαλης Αναστάσιος (Υπεύθυνος Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter