O Τασούλας βάζει πλάτη στην εκτροπή: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι» λέει για Ράμμο

O Τασούλας βάζει πλάτη στην εκτροπή: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι» λέει για Ράμμο

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, περιέγραψε τον Χρήστο Ράμμο ως «αυτόκλητο καλεσμένο» στο περιθώριο της κοπής της πίτας των δημοσιογράφων στο Κοινοβούλιο.

Αγνοώντας ακόμα και το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ (ν. 5002/2022), το οποίο στο άρθρο 8 παρ. 6 προβλέπει ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο Κώστας Τασούλας δήλωσε για την επιστολή του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής που απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Επιτροπή Θεσμών από την κυβερνητική πλειοψηφία:

«Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Νωρίτερα, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο Κων. Τασούλας είχε ερωτηθεί από τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, για το τι θα πράξει ο ίδιος σε σχέση με την επιστολή, απαντώντας γενικόλογα ότι θα εξετάσει το θέμα.

Απ΄ό,τι φαίνεται, μετά την επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη «γραμμή» που του υπαγορεύτηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τασούλας κατέληξε στις απαξιωτικές περιγραφές κατά του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Δυστυχώς, ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας αποδεικνύεται πολιτικό άθυρμα στα χέρια του εθνικού ωτακουστή, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να του διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους πως η ιστορική ευθύνη βαραίνει τη ΝΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο πρόεδρος της Βουλής είναι στο απυρόβλητο.

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Θεσμών: Η ΝΔ μπλοκάρει την ενημέρωση Ράμμου για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας σε Τασούλα: Ζήτημα μείζονος θεσμικής σημασίας η ανταπόκριση στο αίτημα Ράμμου

Απόρριψη αιτήματος Ράμμου: Καταλύεται το Σύνταγμα, αλλά ο Μπούρας προβληματίζεται για τη fake γουρουνοπούλα

Ο Ράμμος εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Ζητά διευκρινίσεις για την ενημέρωση των πολιτών για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter