Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» στην Πάτρα.

Τα ΕΛΤΑ, η Εταιρεία Συγγραφέων, το Γραφείον Ποιήσεως και το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό diapolitismos.gr, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Εταιρεία Συγγραφέων, το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό diapolitismos.gr και το Γραφείον Ποιήσεως, γιόρτασαν μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Πάτρα στις 22 Μαρτίου 2017, με μια μεγάλη εκδήλωση βασισμένη στην ανθολογία του ποιητή Ηλία Γκρή «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ.

Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο κ. Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κου Νίκου Παππά, η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας των ΕΛΤΑ κα Αναστασία Βανδώρου που απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Προέδρου του ΔΣ των ΕΛΤΑ κας Ευφροσύνης Σταυράκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΛΤΑ κου Ιωάννη Ζαρολιάγκη, στελέχη των ΕΛΤΑ της Περιφέρειας, φιλόλογοι, φιλοτελιστές και πλήθος κόσμου.

Η ανθολογία «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» που περιλαμβάνει σχεδόν 160 ποιητές, παρουσιάστηκε από τη φιλόλογο, Δρα Κοινωνιολογίας, Μίνα Πετροπούλου.

Ποιήματά τους διάβασαν οι: Σωτήρης Βαρνάβας, Σπύρος Βρεττός, Γιάννης Η. Παππάς, Γιάννης Τόλιας, Ανδρέας Φουσκαρίνης και Ηλίας Γκρής.

Η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά και η σκηνοθέτης Μαρία Καλιαμβάκου, διάβασαν ποιήματα των Πελοποννησίων ποιητών που ανθολογούνται: Παναγιώτη Αρβανίτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Παναγιώτη Γεωργουδή, Δημήτρη Δασκαλόπουλου, Πολύβιου Δημητρακόπουλου, Κωστή Παλαμά, Γιώργου Κάλλιστρου, Νίκου Καρούζου, Κώστα Καρυωτάκη, Μιχάλη Κατσαρού, Γιάννη Κοντού, Γιάννη Κουβαρά, Στάθη Κουτσούνη, Χρίστου Λάσκαρη, Γιάννη Ρίτσου, Τάκη Σινόπουλου και Γιάννη Τζανετάκη.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Ποιήσεως κ. Αντώνης Σκιαθάς μίλησε για το βιβλίο, την εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος-ποιητής-μεταφραστής Γιάννης Η. Παππάς ο οποίος και διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρη Καλοκύρη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου, ενώ στο τραγούδι συμμετείχαν η Έλενα Παπαδημητρίου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο συγγραφέας της ανθολογίας των ΕΛΤΑ κ. Ηλίας Γκρής, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το βιβλίο «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.