Ο τελευταίος μάρτυρας του 19ου αιώνα!

Ο τελευταίος μάρτυρας του 19ου αιώνα!

Γεννημένη το 1899, η Εμα Μοράνο ήταν η έσχατη επιζήσασα του προ-προηγούμενου αιώνα!

Η Ιταλίδα Έμα Μοράνο, η τελευταία επιζήσασα του 19ου αιώνα και γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, απεβίωσε σήμερα στην οικία της στη Βερμπάνια (βόρεια Ιταλία), σε ηλικία 117 ετών, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Η Μοράνο γεννήθηκε την 29η Νοεμβρίου του 1899.

«Έζησε μια απίστευτη ζωή και εμείς θα την θυμόμαστε πάντα για τη δύναμή της να προχωρά προς τα εμπρός» δήλωσε ο δήμαρχος της Βερμπάνια, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πριν από δυο χρόνια, στα 115 της, είχε εκμυστηρευτεί ότι το μυστικό της μακροζωίας της ήταν τα ωμά αυγά και ότι… δεν είχε σύζυγο.

Από την εφηβεία της, όταν ένας γιατρός της συνέστησε να τρώει αυγά  για την αντιμετώπιση της αναιμίας, έτρωγε τρία ωμά αυγά τη μέρα. Αν υποθέσουμε ότι έλεγε την αλήθεια, τότε θα είχε καταναλώσει περίπου 100.000 αυγά στη διάρκεια της ζωής της, ανεβάζοντας τη χοληστερόλη της σε δυσθεώρητα ύψη.

Άλλος λόγος που έζησε τόσα πολλά χρόνια, σύμφωνα με την ίδια, ήταν ότι δεν ξαναπαντρεύτηκε.  Χώρισε το 1938, αλλά επισήμως το διαζύγιο αναγνωρίστηκε από την καθολική εκκλησία το 1970. Είχε -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- αρκετούς συντρόφους, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε δεύτερο γάμο, γιατί “δεν ήθελα κανείς να με εξουσιάζει”.

Τα τελευταία χρόνια, είχε περιορίσει τα ωμά αυγά σε δύο, και είχε προσθέσει στη σπαρτιάτικη διατροφή της μπανάνες και μπισκότα…

Η μνήμη της ήταν μέχρι τέλους καλή και οι γιατροί συμφωνούσαν πως έζησε τόσο πολύ “γιατί είχε γύρω της ανθρώπους που την αγαπούσαν”…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter