Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, αποχώρησε και η Μίλαν από την ESL

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα, αποχώρησε και η Μίλαν από την ESL

Μετά τις έξι αγγλικές και τις Ίντερ, Ατλέτικο, η Μίλαν έγινε η ένατη ομάδα που αποχωρεί επίσημα από τη θνησιγενή Ευρωπαϊκή Super League. Πλέον, έμειναν στα …χαρακώματα της «ανταρσίας» μόνο η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους. Φυσικά το σχέδιο ματαιώνεται.

«Οι φωνές και οι ανησυχίες των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο ήταν σαφείς. Η Μίλαν είναι υποχρεωμένη να δείξει ευαισθησία στη βούληση αυτών που αγαπούν το υπέροχο άθλημά μας», γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των «ροσονέρι».

«Ειλικρινά και έντιμα, η Super League είναι αδύνατο να προχωρήσει», ομολόγησε στο Τορίνο ο πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι. «Είμαι πεπεισμένος για την ομορφιά του σχεδίου μας, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πραγματοποιηθεί».

Τσουνάμι εξελίξεων

Το τσουνάμι των αντιδράσεων από όλες τις κατευθύνσεις ανάγκασε τις περισσότερες ομάδες σε αναδίπλωση και τίναξε τη νεοσύστατη διοργάνωση στον αέρα, πριν συμπληρωθεί καλά-καλά ένα 48ωρο από τη δημιουργία της.

Δείτε επίσης: European Super League τέλος: Έφυγαν οι Άγγλοι, σχόλασε ο… γάμος

Αργά τη νύχτα της Τρίτης 20 Απριλίου, μαθεύτηκε ότι οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες (Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γ., Άρσεναλ, Τότεναμ) αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις ήδη φευγάτες Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην έξοδο.

Η φήμη επαληθεύτηκε με ομοβροντία επίσημων λακωνικών ανακοινώσεις, που εκδόθηκαν μέσα στη νύχτα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των φιλάθλων, ενώ η Άρσεναλ απολογήθηκε δημόσια: «Κάναμε ένα λάθος και ζητάμε συγγνώμη».

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν το βάζουν κάτω από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι… μισοί πλέον ιδρυτές της European Super League με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ και τον ισχυρό άνδρα της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μετά από δραματική τηλεδιάσκεψη των 11 ιδρυτικών μελών από τα 12 (δεν παρέστη η Μάντσεστερ Σίτι που είχε ανακοινώσει από νωρίς την Τρίτη την αποχώρηση της) και αφού και οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες δήλωσαν ότι αποχωρούν από το σχήμα, οι έξι εναπομείναντες πρόεδροι (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ) εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι θα επιμείνουν στην αλλαγή του σημερινού καθεστώτος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ESL αναφέρει:

«Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι η σημερινή κατάσταση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή το υπάρχον σύστημα δεν δουλεύει. Η πρότασή μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα για ολόκληρη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης ενισχυμένες εισφορές αλληλεγγύης σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που είναι αναγκασμένοι να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική απόφαση για την προστασία της European Super League από δράσεις τρίτων.

Δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας, που είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τις εισφορές αλληλεγγύης για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter