Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Απλή αναλογική

Ο τετραγωνισμός του κύκλου και η Φώφη

Παρά την επίμονη προσπάθεια κατανόησης της αντιπρότασης της προέδρου της ΔΗΣΥ αναφορικά με την θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η απόπειρα κρίθηκε μάταιη!

Αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκλογομαγειρέματα προς τέρψιν κομματικών συμφερόντων παραδεχόμενη παράλληλα ότι δεν υπεραμύνεται το σημερινό εκλογικό σύστημα, η κ. Γεννηματά απέρριψε την απλή αναλογική επειδή προκαλεί αυτοδιοικητική ακυβερνησία. Ο ειρμός της προέδρου της ΔΗΣΥ έδινε την εντύπωση πως χαρακτηρίζεται από λογική συνέχεια, εντύπωση που διήρκεσε λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα» είπε η κ. Γεννηματά από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε: «Όμως με έναν απαράβατο όρο, ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η "κυβερνησιμότητα", η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και στους Δήμους».

Δηλαδή, η κ. Γεννηματά ενόσω απορρίπτει την απλή αναλογική λόγω του κινδύνου ακυβερνησίας, ζητά περισσότερη αναλογικότητα που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα.

Δυστυχώς, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που αυτό το οξύμωρο σχήμα μπορεί να υλοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.