Ο Θεμιστοκλέους αδειάζει Μητσοτάκη και παραδέχεται ότι… δεν είναι όλα ρόδινα στην εμβολιαστική διαδικασία

Ο Θεμιστοκλέους αδειάζει Μητσοτάκη και παραδέχεται ότι… δεν είναι όλα ρόδινα στην εμβολιαστική διαδικασία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Επιχείρηση Ελευθερία» ανέδειξε μέσω της παρέμβασής του στο Mega ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σε αντίθεση με τα όσα διαρρέουν από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την επιχείρηση εμβολιασμού των πολιτών, δεν είναι όλα… ρόδινα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια και ως εκ τούτου η δυνατότητα να ανοίξουν πολλά ραντεβού ώστε να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα οι πολίτες και να επιτευχθεί το «χτίσιμο» του τείχους ανοσίας, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται άμεσα καθώς μόλις το 22% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Για τον Μάριο Θεμιστοκλέους πάντως, το τείχος ανοσίας θα χτιστεί μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο το πότε ακριβώς «εξαρτάται από τις παραδόσεις. «Δεν γνωρίζω τις παραδόσεις Ιουνίου και Ιουλίου της Johnson & Johnson, ούτε της Pfizer για το τέλος Ιουλίου. Δεν ρισκάρουμε πρόβλεψη όταν λείπουν στοιχεία».

Για το ζήτημα της επάρκειας των εμβολίων, ο δημοσιογράφος του Mega επεσήμανε, απευθυνόμενος στον Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: «Μπορεί να έχετε προσέλευση, αλλά να μην έχετε εμβόλια, όπως στη Σκόπελο», με τον Μάριο Θεμιστοκλέους να επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Σκόπελο αλλά «συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση απ’ ότι είναι η προσφορά των εμβολίων. Στην Αττική αυτή την στιγμή τα ραντεβού είναι καλυμμένα 100%. Αν έχουμε την διαθεσιμότητα των εμβολίων, μπορούμε να αυξήσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα. Δεδομένης της προθυμίας των πολιτών, ότι εμβόλιο έρχεται το δίνουμε».

Εν ολίγοις, ο Μάριος Θεμιστοκλέους γκρέμισε τα δύο κυρίαρχα κυβερνητικά αφηγήματα σχετικά με την επιχείρηση του εμβολιασμού, τόσο για τον ρυθμό της εμβολιαστικής «εκστρατείας», όσο και για το γεγονός πως για την ισχνή πρόοδο στη διαδικασία φταίνε οι πολίτες.

Όσο για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, στις οποίες παρατηρούνται μειωμένα ποσοστά προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «έστω και αργά το ποσοστό αυξάνεται», συμπληρώνοντας ότι: «θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση όταν έχουμε διαθέσιμα ραντεβού και μένουν κενά. Είμαστε μακριά από αυτή τη φάση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter