Ο Θεοδωρικάκος και οι… ορμόνες της ακροδεξιάς

Ο Θεοδωρικάκος και οι… ορμόνες της ακροδεξιάς

Αν τα κανάλια έκαναν δημοσιογραφία κάποιοι σαν τον Μπαλάσκα δεν θα περνούσαν ούτε απέξω. Γιατί κανείς κανονικός δημοσιογράφος δεν καλεί έναν ακροδεξιό έκπτωτο συνδικαλιστή να πει τη «γνώμη» του σαν είναι… ειδήμων, ένας «εμπειρογνώμονας» που μπορεί να μας διαφωτίσει!

Εδώ όμως δεν έχουμε κανονική δημοσιογραφία και δεν έχουμε κανονικά κανάλια. Έχουμε… πλυντήρια και κάτι τύπους που διαγκωνίζονται ποιος θα μεταδώσει πιο γρήγορα και με περισσότερες σάλτσες τα ψέματα που κατασκευάζει η Αστυνομία για τον 20χρονο που ήταν 18χρονος, για την «ανταλλαγή πυροβολισμών» που ποτέ δεν έγινε και όλα όσα απαιτούνται για να βγουν λάδι οι νταήδες της ΔΙΑΣ και ο δολοφονικός ρατσισμός τους.

Σε αυτό το πλαίσιο τα «παλικάρια» που γαζώνουν άοπλους έφηβους πρέπει να ξεμπλέξουν και από το γεγονός ότι παράκουσαν εντολή, οπότε ο κάθε Μπαλάσκας αποδεικνύεται πέραν της ιδεολογικής συνδρομής και πρακτικά χρήσιμος καθώς σπεύδει να δηλώσει ότι «δεν άκουσαν» γιατί «οι ορμόνες τους χτυπούσαν κανονικά»!

Το σύνθημα της γελοιότητας βέβαια το έχει δώσει ήδη από τις πρώτες ώρες της δολοφονίας ο «αρμόδιος υπουργός», ο νεοδεξιός Τάκης θεοδωρικάκος σπεύδοντας να επισκεφτεί τους πιστολέρο της ΔΙΑΣ για να τους στηρίξει «ψυχολογικά», δηλαδή για να κλείσει το μάτι σε όσους ακραίους φοβήθηκαν προς στιγμήν ότι μπορεί να υπάρξει αμερόληπτη εξέταση όσων έγιναν και δίκαιος καταλογισμός ευθυνών.

Με αυτή την κίνηση ο Θεοδωρικάκος, συνεπικουρούμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αδωνη Γεωργιάδη που έσπευσε επίσης να δώσει «συγχαρητήρια» στους άνδρες της ΔΙΑΣ για τη δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, εξήγησαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιτρέπει την ασύδοτη δράση ομάδων τύπου ΔΙΑΣ.

Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι ήδη από το 2013, επί κυβέρνησης… Σαμαρά και υπουργίας Νίκου Δένδια, η συγκεκριμένη ομάδα είχε μπει στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ καθώς χρεωνόταν τα περισσότερα περιστατικά ρατσιστικής βίας, με δεύτερο –αρκετά πιο πίσω- το αμαρτωλό αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι την άρνηση στην πράξη της συνταγματικής πρόβλεψης για ισότητα, ισονομία και ισηγορία των Ελλήνων πολιτών την προωθεί ένας «κεντρογενής» υπουργός του Μητσοτάκη, ένα στέλεχος που υποτίθεται ότι ανήκει στην «εκσυγχρονιστική» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας!

Η απαράδεκτη δηλαδή για «αρμόδιο» υπουργό στάση του Θεοδωρικάκου δείχνει ότι «εκσυγχρονισμός» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιτελείς του σημαίνει θεσμική αναδιοργάνωση για την καλύτερη… εξυπηρέτηση των «ημετέρων», διευκόλυνση των απευθείας αναθέσεων και προώθηση του διαχωρισμού των πολιτών.
Με άλλα λόγια ο νεοφιλελευθερισμός προωθείται και «κανονικοποιείται» παράλληλα με την καταστολή, τρέφεται από τους διαχωρισμούς και τρέφει διαχωρισμούς, αρνείται βασικές επιταγές του Συντάγματος και υποσκάπτει με συστηματικό τρόπο τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι… ορμόνες της ακροδεξιάς κάνουν πάρτι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, οπότε η συνύπαρξη και η αγαστή συνεργασία του κάθε Θεοδωρικάκου και του κάθε Σκέρτσου με τον Άδωνη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη δεν είναι παρά έκφραση μίας και ενιαίας πολιτικής, καθώς όλοι τους, από τον Μητσοτάκη μέχρι τον υπηρετούν το ίδιο ακραίο, νεοφιλελεύθερο σύστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter