Ο Θεοδωρικάκος καταστέλλει πορείες με «σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης»

Ο Θεοδωρικάκος καταστέλλει πορείες με «σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης»

Για εφαρμογή του Νόμου για τις πορείες με άξονα τον «σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης» έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παραγνωρίζοντας συνήθη περιστατικά όπως η ρίψη κρότου λάμψης σε ευθεία βολή από άνδρα των ΟΠΚΕ σε φοιτητή του ΑΠΘ, ή εκείνο που έλαβε χώρα τον Ιούλιο όταν στην πλατεία Εξαρχείων είχαν συγκεντρωθεί κορίτσια – μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων με αφορμή την έκρηξη περιστατικών έμφυλης βίας, τα οποία όχι απλά ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, αλλά όταν μπήκαν σε τοπική επιχείρηση εστίασης για να προστατευθούν η ΕΛΑΣ κάλεσέ κλειδαρά και εισαγγελέα και τις προσήγαγε. Ο κύριος Θεοδωρικάκος τόλμησε να προβεί στη συγκεκριμένη δήλωση παραγνωρίζοντας ακόμα και το περιστατικό που σημειώθηκε χθες όταν άνδρας των ΜΑΤ  χτύπησε στο κεφάλι με την ασπίδα του νεαρή φοιτήτρια.

«Εφαρμόζουμε τον Νόμο για τις πορείες με σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης. Διασφαλίζουμε την ελεύθερη μετακίνηση, την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος χρησιμοποιώντας την «ελεύθερη μετακίνηση και την ομαλή οικονομική ζωή» ως αντίβαρα για την αστυνομική καταστολή.  Είναι φανερό πως ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν έχει αντιληφθεί πως είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι του Καταναλωτή, δεν μπορεί να κλείνει το μάτι στη χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής στο όνομα της «ομαλής οικονομικής ζωής». Ούτε να παραθέτει στατιστικά στοιχεία για να μας πείσει για την αποτελεσματικότητά του.

«Το πρώτο 8μηνο του 2022 έγιναν στην Επικράτεια 2.928 πορείες και συναθροίσεις. Οι δρόμοι έκλεισαν μόνο στις 314», είπε προσθέτοντας στατιστικά στοιχεία για να πείσει για την αποτελεσματικότητά του, η οποία θα έπρεπε να προσμετράται από το κατά πόσο οι πολίτες αισθάνονται προστατευμένοι επί των ημερών του, όχι πόσες φορές έκλεισαν οι δρόμοι από τους διαδηλωτές που «απειλούν» την ομαλή οικονομική ζωή, η διεξαγωγή της οποίας στην πραγματικότητα απειλείται από οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Στην Αθήνα έγιναν 900 πορείες και συναθροίσεις και οι δρόμοι έκλεισαν σε 86 περιπτώσεις. Και στη Θεσσαλονίκη σε 441 πορείες και συναθροίσεις οι δρόμοι έκλεισαν σε 101 περιπτώσεις» συμπληρώνει σε επόμενο tweet.

Ενδιαφέρον αποτελεί δε πως τα tweets του Θεοδωρικάκου, τα οποία εμφανώς απέχουν από την κοινωνική -πραγματικότητα, μετατράπηκαν σε είδηση για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης για τον… επαγγελματισμό της ελληνικής αστυνομίας (Video)

Θεοδωρικάκος για υπόθεση βιασμού 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας: «Τρισάθλιες οι εγκληματικές πράξεις των ειδικών φρουρών»

Θεοδωρικάκος για Κολωνό: Αερολογίες και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί απαντήσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter