Ο Θεοδωρικάκος με νέα παρέμβαση πανηγυρίζει για τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς

Ο Θεοδωρικάκος με νέα παρέμβαση πανηγυρίζει για τους επτά κατηγορούμενους αστυνομικούς
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Ανάπτυξης

Ούτε λεπτό δεν έχασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για να πανηγυρίσει ανοικτά την απόφαση του εισαγγελέα να αφεθούν ελεύθεροι οι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Με νέα δημόσια παρέμβασή του στο twitter, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση για την αθώωση των αστυνομικών έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την απόφαση της… «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει με μια ανάρτηση που μπορεί να αναγνωστεί περισσότερο ως παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό επισκέφθηκε τους επτά κρατούμενους αστυνομικούς σε μια πρωτοφανή κίνηση για υπουργό ελληνικής κυβέρνησης για… συμβολικούς λόγους όπως είπε, γεγονός που επίσης συνιστά ωμή παρέμβαση στο δικαστικό έργο.

«Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία», είχε αναφέρει προσθέτοντας πως «η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι».

Αλλά και ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε συγχαρεί τους αστυνομικούς αμέσως μετά την επίθεση λέγοντας ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Η αντίδραση του Θανάση Καμπαγιάννη

Η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των δικηγόρων της οικογένειας του δολοφονηθέντος Νίκου Σαμπάνη, Θανάση Καμπαγιάννη ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter απάντησε στον Τ.Θεοδωρικάκο:

«Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter