Ο Θεοχάρης κρίνει… ασφαλές το τουριστικό προϊόν της χώρας

Ο Θεοχάρης κρίνει… ασφαλές το τουριστικό προϊόν της χώρας

Μία… άλλη εντελώς κατάσταση περιέγραψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αν και τα δεδομένα δείχνουν να… απέχουν κατά πολύ από τις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι «το τουριστικό μας προϊόν είναι ασφαλές» κι ενώ βρίσκονται ήδη σε ισχύ μέτρα για τη Μύκονο μετά την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων, με αρκετά ακόμη νησιά να βρίσκονται κοντά στην «κόκκινη ζώνη», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης φαίνεται να λησμονεί ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είχε οδηγήσει τους Βρετανούς ώστε να εντάξουν την Ελλάδα στην «πορτοκαλί λίστα», ενώ πριν από μερικές ημέρες ήταν η σειρά της Γερμανίας ώστε να την εντάξει στις «περιοχές κινδύνου».

Όσο για το νησί των Κυκλάδων, ανέφερε ότι «δεν έχουμε κύμα ακυρώσεων» κι ενώ οι επιχειρηματίες αλλά και οι διοικητικοί φορείς του νησιού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ελήφθησαν.

«Η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης. Μία τοποθέτηση που βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο Μυκόνου, ο οποίος σε ανάρτησή του με αφορμή τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο νησί είχε επισημάνει τα εξής:

«Η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία», σημείωσε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς. 

Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι: «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο», θέλοντας να κατεβάσει τους τόνους, ανεπιτυχώς, διότι μόλις πριν από δύο περίπου μήνες, στα τέλη Μαΐου, ο πρωθυπουργός μιλούσε για ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι» σε συνέντευξή του στη Bild.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Θεοχάρης αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την αδυναμία της κυβέρνησης στο να «μπορέσει να μεταφέρει μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter