Ο Thomas Iacobi που δέχτηκε βίαια επίθεση από χρυσαυγίτες μιλάει στο Documentonews (Video)

Ο Thomas Iacobi που δέχτηκε βίαια επίθεση από χρυσαυγίτες μιλάει στο Documentonews (Video)

Δύο μέρες μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ο ξένος ανταποκριτής Θωμάς Ιακόμπι αλλά και η συνεργάτιδά του Αγγελική Κουρούνη μίλησαν στο Documentonews.

Ο Θωμάς Ιακόμπι (Thomas Iacobiείναι ένας εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή Προσωπική υπόθεση» το οποίο σκηνοθέτησε η Αγγελική Καρούνη (Angélique Kourounis).

Aυτή ήταν και η αιτία της επίθεσης που δέχτηκε από τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής, που τον αναγνώρισαν. Χαρακτηριστικά, πριν του επιτεθούν του φώναξαν: «Εσύ δεν είσαι που έκανες το ντοκιμαντέρ ρε;»

Για το ντοκιμαντέρ, η ομάδα χρειάστηκε να παρεισφρήσει στους κόλπους της νεοναζιστικής οργάνωσης και η έρευνα κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια.

Οι συντελεστές κατόρθωσαν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, ομιλίες αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ χρυσαυγιτών. 

Σκοπός του ντοκιμαντέρ ήταν να αναδειχθεί το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αυτό ήταν που ενόχλησε.

«Θα βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι». Αυτή την «υπόσχεση» έδωσαν στην Αγγελική, οι υμνητές του Χίτλερ, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ. 

Παρά τις εκατοντάδες απειλές που δέχτηκαν – ακόμα και μετά την εφαρμογή τους με τον ξυλοδαρμό του Θωμά Ιακόμπι –  οι δύο συνεργάτες, συνεχίζουν την έρευνα και ετοιμάζονται να δημοσιοποιήσουν ακόμα μία έρευνα για τη Χρυσή Αυγή μέσα στο καλοκαίρι. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter