Ο θρύλος της πάλης Γιώργος Τρομάρας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Ο θρύλος της πάλης Γιώργος Τρομάρας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Μια αφοπλιστική αποκλειστική κουβέντα με τον θρυλικό παλαιστή Γιώργο Τρομάρα. Όπως χαρακτηριστικά λέει στην Έμυ Ντούρου «έχω κάνει φίλους σε όλο τον κόσμο και είμαι περήφανος. Στο τελευταίο χωριό να βρεθώ μπορούν να με φιλοξενήσουν τουλάχιστον για δέκα μέρες».

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου με αφορμή τις μουσικές Παρασκευές με τίτλο «Τα πιο ωραία λαϊκά» στο ανανεωμένο Αλσος του Πεδίου Αρεως, μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για το λαϊκό τραγούδι, τη γέννα των στίχων, την Αριστερά και τη βαθιά αγάπη της για την Ελλάδα.

Η καμπάνια «Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και της οργάνωσης Human Rights 360 που χαρτογραφεί τη ρατσιστική βία μέσα από πραγματικές ιστορίες που έγιναν υλικό στα χέρια 25 εικαστικών που εκθέτουν τα σκίτσα τους στην Τεχνόπολη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης Κρίστιαν Λούπα κατασκευάζει μια αλησμόνητη σκηνική εμπειρία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μεταφέροντας τη «Δίκη» του Φραντς Κάφκα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Νέγρος του Μοριά έχει ρίζες από τη Γκάνα, αλλά γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους. Στη συνέντευξη του στην Ηλέκτρα Ζαργάνη ο ράπερ από την Κυψέλη που κάνει στίχους τα βιώματα της πόλης του, λέει: «Διαβάζω ιστορία, αλλά δεν γουστάρω το φουλ ελληναριό».

Ο Βασίλης Ποδαράς, έπειτα από τη συμμετοχή του σε γνωστά τζαζ συγκροτήματα, ξεκινά την προσωπική του πορεία με την έκδοση του νέου του δίσκου και δίνει τις λεπτομέρειες σε συνέντευξη του στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο ηθοποιός Βασίλης Μαγουλιώτης  καταθέτει το ξεχωριστό της προσωπικότητάς του, σε μια συνέντευξη στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την παράσταση “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης” στο Θεατρο Τεχνης Καρολος Κουν.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Μπρούνο Γκανζ η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά την μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού με ένα αφιέρωμα στο έργο του που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 5 Μαρτίου. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της Σχολής Μελωδών του Αγίου Παύλου ο Ιάσων Μαρμαράς, από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές της παλαιάς μουσικής στη χώρα μας, μιλά στον Παναγιώτη Φρούντζο για τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής όπου θα ερμηνεύσουν με τη Σχολή Μελωδών τους «Θρήνους του προφήτη Ιερεμία».

Ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Παναγιωτόπουλος, συζητά με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Libido artistica: Κοινωνική κριτική της καλλιτεχνικής ζήτησης» που συνέγραψε με την δρ Κοινωνιολογίας Μαρία Βιδάλη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter