Ο τηλεστρατοδίκης Αδωνης

Ο τηλεστρατοδίκης Αδωνης

Ο πολιτικός «μπαλαντέρ» των σκανδάλων Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αποδείξει τη διαχρονική έξη του στην παραβίαση κάθε έννοιας διάκρισης των εξουσιών, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης με τηλεπρογραφές εισαγγελέων, πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων ή με προκαταβολικές αθωώσεις στενών συνεργατών του με κακουργήματα φορτωμένα στην πλάτη, ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Μπορεί για το Μέγαρο Μαξίμου αυτή η ροπή του Αδωνη Γεωργιάδη να αποδίδεται στην εκφραστική αμετροέπειά του και την υπερπροβολή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εικόνα του τηλεδικαστή του Σκάι με υπουργικά καθήκοντα πρέπει να παγιωθεί ως πολιτική συνθήκη. Βέβαια, το φαινόμενο αυτό πρέπει να απασχολήσει και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία εκτός του να άγχεται για το θέμα της υποχρηματοδότησης οφείλει να δώσει κρυστάλλινη –και πάνω απ’ όλα θεσμική– απάντηση για την επαναλαμβανόμενη παρείσφρηση του πρώην τηλεπωλητή νανογιλέκων στο έργο της τρίτης εξουσίας.

Ο επί μακρόν ερευνώμενος για το Novartis-gate Γεωργιάδης, μαζί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, εξακόντιζε κατηγορίες κατά πάντων, φτάνοντας στο σημείο να παριστάνει τον πολιτικό βυρσοδέψη που υποσχόταν γδάρσιμο όσων τόλμησαν να αναφερθούν στην εμπλοκή του στο πολύκροτο σκάνδαλο. «Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς και ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους» έλεγε με τσιριχτή φωνή στα απανταχού φιλόξενα πάνελ. Αν κάποιος αντιτείνει ότι πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια ενός πολιτικού προσώπου να υπερασπιστεί ακόμη και με ακραίο τρόπο την αθωότητά του, τότε με ενδιαφέρον θα αναμέναμε την απάντηση σε σχέση με την προαναγγελία της κλήσης του Κώστα Βαξεβάνη από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο από τον «αέρα» του Σκάι.

«Δέχομαι οργανωμένη επίθεση από δύο εφημερίδες. Τις γνωστές: “Δημοκρατία” και Documento» είπε ο υπουργός επί της Αναπτύξεως στις 9 Ιανουαρίου, με τον Γιώργο Αυτιά να ψελλίζει ότι πρόκειται για κριτική. «Δεν είναι κριτική, είναι εργολαβία» ανταπάντησε ο υπουργός, έχοντας τονίσει νωρίτερα: «Μαζί, παρέα είναι στα ειδικά δικαστήρια. Οι άνθρωποι έχουν… κάνει μαζί Novartis». Αραγε πώς γνώριζε ο Αδ. Γεωργιάδης στις 9 Ιανουαρίου όσα ο εκδότης του Documento πληροφορήθηκε τρεις μέρες αργότερα;

Ολως τυχαίως, μία μέρα πριν από την προαναγγελία του υπουργού ο Γιάννης Κουρτάκης από τη στήλη που διατηρεί στα «Παραπολιτικά» μιλούσε για κλήση ενός ακόμη εκδότη εφημερίδας –πλην δηλαδή της κλήσης του Γιάννη Φιλιππάκη της «Δημοκρατίας»– από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Με δεδομένο ότι ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για «εγκληματική οργάνωση – συμμορία» επειδή αποκάλυψε όλη την έκταση της λοβιτούρας με πρωταγωνιστή τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό, μήπως ο εκδότης των «Παραπολιτικών» και ο πρώην τηλεπωλητής αντισημιτικών συγγραμμάτων είναι κι αυτοί μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης;

«Είναι παντελώς αθώοι»

Διαδραματίζοντας ρόλο συνηγόρου των υπόδικων συνεργατών του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός εξέφρασε στη Βουλή την άποψη ότι οι πρώην υπάλληλοι του οργανισμού «είναι παντελώς αθώοι», ενώ δήλωσε πως θα καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων. «Εγώ στη δίκη αυτή –όταν γίνει με το καλό, ελπίζω πολύ γρήγορα, γιατί μου αρέσει η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης– θα είμαι ασφαλώς μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών» είπε και πρόσθεσε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι είναι παντελώς αθώοι γι’ αυτό για το οποίο κατηγορούνται. Η δε ειδικά κ. Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία είναι και στενή μου συνεργάτις τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης, μπορώ να σας πω ότι είναι η καλύτερη συνεργάτις που έχω, η πιο εργατική. Πιστεύω ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, κλαίνε με μαύρο δάκρυ που χάσανε μια υπάλληλο που δουλεύει χωρίς ωράριο από το πρωί μέχρι το βράδυ και με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Να σημειωθεί ότι μία εκ των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται οι πρώην στενοί συνεργάτες του Σταμάτης Πουλής, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου και Αικατερίνη Πολύζου αφορά τις ρουσφετολογικές προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σε δομές για οροθετικούς. Και όπως επισήμανε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι δύο εκλογικές διαδικασίες του 2015, οι στενοί συνεργάτες του υπουργού Ανάπτυξης δεν θα κάθονταν μόνοι τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Θα πάει κόσμος φυλακή»

Σε μία ακόμη «σπάνια» παρουσία του στο κανάλι του Φαλήρου, τον Οκτώβριο του 2021, ο Αδ. Γεωργιάδης υποδύθηκε τον στρατοδίκη, προγράφοντας δημοσιογράφους αλλά και τον ιδιοκτήτη της δημοσκοπικής εταιρείας VoxPop. «Βλέπω κόσμο να μπαίνει φυλακή για τη VoxPop. Ακούστε με τι λέω. Μία εταιρεία φτιάχτηκε με κρατικό χρήμα για να δημοσιεύσει μία δημοσκόπηση στο Documento» δήλωσε αναψοκοκκινισμένος, καθώς ο εκνευρισμός του ήταν έκδηλος μετά την αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την απευθείας ανάθεση που είχε δώσει στην εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, την οποία επέλεξε ο ίδιος έπειτα από… έρευνα αγοράς.

Η Interview έχει στενή συνεργασία με το Βεργίνα TV, στο οποίο παρουσιαστής είναι ο κουμπάρος του υπουργού Στέργιος Καλόγηρος. Το χειρότερο για τον υπουργό που αρέσκεται στις βασκανίες και τις γητειές είναι ότι τα μέλη της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα δεν εντόπισαν ούτε πταίσμα κατά του Documento ή του ιδιοκτήτη της VoxPop, αφήνοντάς τον άλλη μια φορά εκτεθειμένο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter