Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ο Τομ Χάνκς, οι καφετιέρες και οι δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου (Video)

Για τρίτη φορά ο Αμερικάνος ηθοποιός, ο οποίος έχει εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Τύπου, έκανε δώρο στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου μια μηχανή εσπρέσο, μ' ένα συνοδευτικό σημείωμα που τους προέτρεπε να συνεχίσουν τον «δίκαιο αγώνα τους για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση».

Αν και το μήνυμα του διάσημου ηθοποιού αποκτά ιδιαίτερη σημασία επί των ημερών στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, στην πραγματικότητα είναι η τρίτη φορά που ο Χανκς αποφασίζει να κάνει το ίδιο δώρο στους δημοσιογράφους: Τους είχε δωρίσει μια πρώτη μηχανή επί των ημερών στην προεδρία του Τζορτζ Γ. Μπους (2001-2009), όταν εξεπλάγη μαθαίνοντας πως δεν είχαν. Και κατόπιν μια δεύτερη το 2010, επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα, όταν έμαθε πως η πρώτη είχε χαλάσει, πειράζοντας τους δημοσιογράφους γιατί δεν την πρόσεχαν.

Αυτή τη φορά, το δώρο του συνοδευόταν από ένα δακτυλογραφημένο μήνυμα, με εικονογράφηση μια γκραβούρα με Αμερικανούς στρατιώτες που συνοδεύουν αιχμαλώτους. «Στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την αμερικανική παράδοση. Πάνω απ' όλα την αλήθεια», έγραψε ο Τομ Χανκς.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε τα ΜΜΕ, τα οποία θεωρεί «ανέντιμα», κι ορισμένα εξ αυτών «εχθρούς του λαού», ενώ ο σύμβουλός του Στίβεν Μπάνον θεωρεί τα ΜΜΕ «το κόμμα της αντιπολίτευσης».

Αψηφώντας μια μακρά παράδοση, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι δεν θα πάει στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου την 29η Απριλίου, εξηγώντας αργότερα ότι δεν θέλει να είναι «υποκριτής».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.