Ο τουρίστας πρωθυπουργός

Ο τουρίστας πρωθυπουργός

Μια μιντιακή εμφάνιση για τις ανάλογες φωτογραφίες και τις ανάλογες δηλώσεις εκ του ασφαλούς έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, μετά την καταστροφή στη Βαρυμπόμπη.

Μιλώντας μόνος του επαίνεσε την Πυροσβεστική και χαμήλωσε τον πήχη της επιτυχίας στο ότι δεν χάθηκε καμία ανθρώπινη ζωή.

Αυτό μπορεί να είναι το βασικό, συναισθηματικά σωστό και μιντιακά έξυπνο μόνον που ξέχασε πως η επιτελική κυβέρνηση των αρίστων και αχρήστων έχει ως σημαία την επιχειρηματικότητα και την περιουσία.

Γιατί, για την προστασία του πρασίνου και του Περιβάλλοντος, ούτε λόγος εκτός από μερικούς δεκάρικους που εξαργυρώνονται εύκολα.

Όταν για παράδειγμα αντικαθιστούν την λιγνιτική ενέργεια με ακριβές και αμφισβητούμενες ανεμογεννήτριες και μετά αγοράζουν πανάκριβο ρεύμα από τους βόρειες γείτονες που το παράγουν από… λιγνίτη δεν το λες και περιβαλλοντικό.

Μάλλον το λες αποδοχή των ξένων συμφερόντων που ήθελαν να πουλήσουν ανεμογεννήτριες…

Περίεργο οι τελευταίες δεν δουλεύουν όταν υπάρχει άπνοια…

Αλλά ο πρωθυπουργός πατώντας στα αποκαΐδια, στις καμένες περιουσίες, στα καμένα σπίτια και επιχειρήσεις, στα καμένα ζώα (και αυτά είναι ψυχές) στα καμένα δέντρα και το καμένο πράσινο πνεύμονα της πρωτεύουσας, αλλά και στα καμένα όνειρα των πολιτών, ζήτησε στην ουσία πίστωση χρόνου για να γίνει η καταμέτρηση των ζημιών, έως ότου κάποιο άλλο θέμα περάσει ως κυρίαρχο στην επικαιρότητα με τη συμβολή των πετσοταϊσμένων ΜΜΕ.

Η παρουσία του ήρθε να απαντήσει στην πλήρη εξαφάνισή του, αφού άφησε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να πάρουν την πολιτική ευθύνη μιας πλήρους αποτυχίας μέσα στη γενική κατακραυγή.

Ο πρωθυπουργός που προτίμησε κομματικό κράτος, κομματικές προσλήψεις, νεποτισμό, απευθείας αναθέσεις και προσλήψεις αστυνομικών για τα πανεπιστήμια φωτογραφήθηκε μέσα σε ασφαλές περιβάλλον προσπαθώντας να δείξει πως ενδιαφέρεται…

Θα ενδιαφερόταν και θα έδειχνε την επιτελική αριστεία αν η φωτιά είχε σβήσει με την πρώτη εκδήλωσή της.

Αν είχαν προσλάβει δασοφύλακες, πυροσβέστες… Αν είχαν αγοράσει πυροσβεστικά αεροσκάφη, αν είχαν χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πρόβλεψης πυρκαγιών που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Αν τα είχαν συντονίσει έγκαιρα όλα αυτά και η φωτιά είχε κατασβεστεί όταν ξεπήδησαν οι πρώτες φλόγες…

Δεν περιμένει κανείς την τελική καταγραφή για να πει πως απέτυχαν…

Η τελική καταγραφή θα δείξει το μέγεθος της καταστροφής γιατί η καταστροφή έγινε και έχει γαλάζια σφραγίδα…

Αλήθεια, που θα ξεκουραστεί το επόμενο ΠΣΚ ο πρωθυπουργός;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter