Ο Τούρκος καταζητούμενος που αλλάζει τις υπηκοότητες σαν τα «πουκάμισα»

Ο Τούρκος καταζητούμενος που αλλάζει τις υπηκοότητες σαν τα «πουκάμισα»
Πηγή φωτό: Instagram

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο από το «βίο και πολιτεία» του Τούρκου επιχειρηματία Γιασάμ Αγιαβέφε που έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στη χώρα μας έχει να κάνει με τις συνεχείς αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην υπηκοότητά του. Αυτό προκύπτει άλλωστε μέσα από τα επίσημα έγγραφα της εταιρείας του Milaya Capital Limited.

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Γιασάμ Αγιαβέφε ίδρυσε την εταιρεία AYAVEFE INVESTMENTS LIMITED. Επρόκειτο για μία αγγλική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και τον ίδιο σε θέση διευθυντή.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, την περίοδο εκείνη ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε Σερβική εθνικότητα. Την ίδια περίοδο όπως προκύπτει από άλλο έγγραφο που έχει να κάνει με την εταιρεία του ο Γιασάμ Αγιαβέφε αλλάζει εθνικότητα. Ως ημερομηνία αλλαγής εμφανίζεται η 6η Οκτωβρίου του 2017 και η νέα του εθνικότητα είναι Τουρκική. Η εταιρεία διατηρεί το όνομα AYAVEFE INVESTMENTS LIMITED μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019, όταν μετονομάζεται σε MILAYA CAPITAL LIMITED.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα η MILAYA CAPITAL LIMITED αναφέρεται ως μια δυναμική επιχείρηση «επιχειρηματικών κεφαλαίων» η οποία έχει «αναπτυχθεί γρήγορα». Στις 25 Νοεμβρίου του 2020 ο Γιασάμ Αγιαβέφε εμφανίζει νέα εθνικότητα. Αυτή τη φορά Δομινικανή. Είναι η τρίτη κατά σειρά εθνικότητα μέσα σε τρία χρόνια που εμφανίζει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Το όνομα του επιχειρηματία έχει συνδεθεί και με ένα άλλο εταιρικό σχήμα. Μία πολυδιαφημισμένη εταιρεία με το όνομα Lanistar στην οποία σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Milaya Capital είναι κύριος επενδυτής με μερίδιο 10%. Η Lanistar εμφανιζόταν να έχει αποτίμηση αγοραία αποτίμηση γύρω στα 189 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και το forbes.com είχε σχετικό αφιέρωμα με αναφορά στον Γιασάμ Αγιαβέφε. Στο δημοσίευμα του Forbes ανέφεραν ακόμη ότι η Lanistar συνεργάζεται με τη Mastercard και άλλες εταιρείες χρηματοοικονομικών. Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται η «startup» έχει «50 άτομα πλήρους απασχόλησης στο Λονδίνο και σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ομάδα υποστήριξης 150 ατόμων στην Ελλάδα».

Οι αποκαλύψεις βρετανού δημοσιογράφου

Ωστόσο, σε ότι αφορά τη Lanistar ο δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ James Hurle, σε σχόλια του στο twitter δεν είχε και τόσο κολακευτικά σχόλια. Συγκεκριμένα ο James Hurle, ουσιαστικά υπογράμμιζε ότι η αποτίμηση της Lanistar δεν ήταν αυτή που υποστήριζε η εταιρεία και ότι συγκεντρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια από την Milaya Capital. Μάλιστα, όπως υποστήριζε ο Hurle στελέχη της Lanistar επικοινωνούσαν με δημοσιογράφους ζητώντας τους να αλλάξουν τα άρθρα που είχαν γράψει για το υποτιθέμενο τίμημα αλλά και για τα χρήματα από την Milaya Capital, καθώς η η συμφωνία δεν είχε ολοκληρωθεί.

«Συνολικά, δεν είναι ιδανική συμπεριφορά από μια εταιρεία που λανσάρει μια κάρτα πληρωμών για την καταπολέμηση της απάτης» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο James Hurle.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter