Ο Τραμπ απαντά στον Τίλερσον: Είναι «βλάκας με περικεφαλαία» και «τεμπέλης»

Ο Τραμπ απαντά στον Τίλερσον: Είναι «βλάκας με περικεφαλαία» και «τεμπέλης»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε “βλάκα με περικεφαλαία” και “τεμπέλη” τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους ισχυρισμούς του τελευταίου ότι του ζητούσε να κάνει πράγματα κατά παράβαση της νομοθεσίας.

“Ο Μάικ Πομπέο κάνει θαυμάσια δουλειά, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν. Ο προκάτοχός του, ο Ρεξ Τίλερσον δεν είχε την απαιτούμενη διανοητική ικανότητα. Ήταν βλάκας με περικεφαλαία και δεν μπορούσα να τον ξεφορτωθώ αρκετά γρήγορα. Ήταν αρχιτεμπέλης. Τώρα το παιχνίδι έχει αλλάξει, υψηλό ηθικό στο Στέιτ (Ντιπάρτμεντ)”, έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον στις 13 Μαρτίου, με ανακοίνωση στο Twitter. Εκτός από τις διαφωνίες τους για την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσουν απέναντι στη Βόρεια Κορέα, τη Ρωσία και το Ιράν, οι σχέσεις τους είχαν ενταθεί μετά τις πληροφορίες ότι ο υπουργός είχε αποκαλέσει “ηλίθιο” τον πρόεδρο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS News ο Τίλερον χαρακτήρισε τον Τραμπ “απείθαρχο”, σημειώνοντας ότι “δεν του αρέσει να διαβάζει, δεν διαβάζει τις αναφορές… δεν του αρέσει να μπαίνει σε λεπτομέρειες για πολλά πράγματα”, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν συχνά υποχρεωμένος να του υπενθυμίζει πως όσα ζητούσε να γίνουν “παραβίαζαν τον νόμο, παραβίαζαν συνθήκες”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter