Ο Τραμπ αποφασίζει και διατάζει τη διάλυση του Obamacare

Ο Τραμπ αποφασίζει και διατάζει τη διάλυση του Obamacare

Με εκτελεστικό διάταγμα επιχειρεί να διαλύσει τώρα το Obamacare ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αποτυχία του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια μέσω του Κογκρέσου.

Έτσι ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που ανοίγει τον δρόμο σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να παρέχουν πακέτα καλύψεων που εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του Obamacare. Τα πακέτα αυτά θα είναι χειρότερης ποιότητας, ωστόσο λίγο πιο οικονομικά.

“Δεν θα στοιχίσει σχεδόν τίποτα στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά οι άνθρωποι θα έχουν καλή, πολύ καλή περίθαλψη. Και όταν λέω άνθρωποι, μιλώ για εκατομμύρια και εκατομμύρια”, ανέφερε ο ίδιος.

Οι Δημοκρατικοί πάντως αντιμετώπισαν την κίνηση Τραμπ ως ένα “σαμποτάζ” στο σύστημα υγείας. “Αν το σύστημα επιδεινωθεί, κάτι για το οποίο δεν αμφιβάλουμε, την ευθύνη θα φέρει ο πρόεδρος” ανέφερε ο Τσακ Σούμερα, επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Σε κάθε περίπτωση το διάταγμα δεν αφορά παρά ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι την εφαρμογή του. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter