Ο Τραμπ δεν περιμένει πρόοδο στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας με την Κίνα για το εμπόριο

Ο Τραμπ  δεν περιμένει πρόοδο στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας με την Κίνα για το εμπόριο

O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αναμένει να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες της κυβέρνησής του με εκείνη της Κίνας για τη διμερή εμπορική διένεξη στην Ουάσινγκτον εντός της εβδομάδας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει ορίσει κάποιο «χρονικό περιθώριο» για τον τερματισμό της εμπορικής σύγκρουσης με την Κίνα. «Είμαι σαν αυτούς, έχω μακρύ ορίζοντα», τόνισε.

Οι συνομιλίες την τρέχουσα εβδομάδα καταγράφονται καθώς τίθενται σε ισχύ οι πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ταυτόχρονα μέτρα αντιποίνων του Πεκίνου σε αγαθά αμερικανικής προέλευσης ισόποσης αξίας. Το γραφείο του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το διεθνές εμπόριο (USTR) προγραμματίζει εξάλλου αυτή την εβδομάδα δημόσιες ακροάσεις όσον αφορά την πρόταση επιβολής πρόσθετων τελωνειακών δασμών και σε άλλα εισαγόμενα προϊόντα κινεζικής κατασκευής αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.

Ο Τραμπ ανέφερε πως οι Κινέζοι διαπραγματευτές πρόκειται να αφιχθούν πολύ σύντομα στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά συμπλήρωσε πως δεν «περιμένει πολλά» από τις συνομιλίες αυτές μέσου επιπέδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter