Συνέδριο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: Ο Τραμπ έδωσε το σόου του

Συνέδριο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: Ο Τραμπ έδωσε το σόου του

Το τετραήμερο συνέδριο είχε απ’ όλα τα …κακά: επιχείρηση τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, ψευδείς ειδήσεις, και πολύ Τραμπ.

Μία ώρα και εννέα λεπτά διήρκεσε η ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, την τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, με την οποία δέχτηκε επίσημα το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η διάρκεια της ομιλίας του, η οποία ακόμη και υποστηρικτές του χαρακτήρισαν αδόμητη και με πολλές περιττές αναφορές, ήταν αναμενόμενη. Από την πρώτη ημέρα, είχε γίνει σαφές ότι το Συνέδριο δεν ήταν των Ρεπουμπλικάνων, ήταν του Τραμπ: το προσωπικό σόου του προέδρου. Με εμφανίσεις (ζωντανές ή βιντεοσκοπημένες), ο Αμερικανός πρόεδρος «βομβάρδισε» το κοινό με τα «επιτεύγματά» του και προσπάθησε να ανατρέψει ορισμένες από τις πτυχές της εικόνας του, όπως τις μισογυνιστικές και ρατσιστικές απόψεις του.

Αυτό που δεν έκανε και -κακά τα ψέματα- δεν εξέπληξε κανέναν είναι να αναγνωρίσει έστω και σε κάποιο βαθμό ότι έκανε λάθη ως πρόεδρος. Μπορεί οι νεκροί από την πανδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες να κοντεύουν να αγγίξουν τις 180.000, εκατομμύρια φορολογούμενων πολιτών να είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι, διαδηλωτές να έχουν βγει ξανά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών ανισοτήτων μετά την πισώπλατη επίθεση στον Αφροαμερικανό Τζέισον Μπλέικ, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο καλύτερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. Παρότι θα μπορούσε έστω και έμμεσα να παραδεχθεί ότι -αν μη τι άλλο άνθρωπος είναι- κάποια λάθη έκανε, ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε πιστός στο αφήγημά του παρουσιάζοντας και με τη βοήθεια των συνεργατών του και της οικογένειάς του μια απόλυτα ψευδή εικόνα της σημερινής κατάστασης.

Με μπόλικες ανακρίβειες και ψευδείς πληροφορίες, οι υπόλοιποι ομιλητές «ξέχασαν» την πανδημία ή μίλησαν για αυτή σε παρελθοντικό χρόνο (!), αναφέρθηκαν στα «αναρίθμητα κατορθώματα» του προέδρου, ενώ προσπάθησαν να διαμορφώσουν ένα σκοτεινό κλίμα τρομοκράτησης γύρω από το σενάριο της εκλογής του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν. Ο Τραμπ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο μετριοπαθής Δημοκρατικός, αντίπαλός του στις προεδρικές αποτελεί «δούρειο ίππο του σοσιαλισμού» και γέλασαν κι οι πέτρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε το δικό του (τηλεοπτικό) σόου. Έχει, αν μη τι άλλο, μπόλικη εμπειρία σε αυτά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter