Ο Τραμπ επιμένει: Το τείχος θα γίνει και θα το πληρώσει το Μεξικό

Ο Τραμπ επιμένει: Το τείχος θα γίνει και θα το πληρώσει το Μεξικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε σε δύο αναρτήσεις του στο Twitter σήμερα ότι η άποψή του για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό «δεν έχει αλλάξει ποτέ ούτε έχει μεταβληθεί», ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα είναι αυτή που θα χρηματοδοτήσει το έργο «έμμεσα ή άμεσα».

«Το τείχος είναι το τείχος, δεν έχει αλλάξει ούτε μεταβληθεί από την πρώτη ημέρα που το σκέφτηκα», έγραψε ο Τραμπ. «Τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το τείχος είναι ψίχουλα σε σχέση με τα όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο!», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζον Κέλι είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για το τείχος με το Μεξικό έχει μεταβληθεί.

Ωστόσο ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως το τείχος αυτό δεν είναι απαραίτητο και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

Όπως επεσήμανε ο Κέλι μιλώντας στους Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς η αμερικανική κυβέρνηση πλέον εξετάζει την κατασκευή του τείχους κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εκτιμώμενο κόστος είναι 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και ο Τραμπ αρχικά είχε επισημάνει ότι το κόστος θα κυμαίνεται από 10 ως 12 δισεκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter