Ο Τραμπ έθεσε διορία για την πώληση του TikTok και… περιμένει τη Microsoft

Ο Τραμπ έθεσε διορία για την πώληση του TikTok και… περιμένει τη Microsoft

Η λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα εξαρτηθεί από εάν θα πωληθεί ή όχι, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζοντας τον… πόλεμο στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς να αλλάξει χέρια η ιδιοκτησία του TikTok που βρίσκεται υπό κινεζικό έλεγχο (ByteDance), ορίζοντας μάλιστα ημερομηνία – κλειδί για τη… μοίρα του δικτύου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το TikTok θα ρίξει αυλαία στη χώρα στα μέσα Σεπτέμβρη, «εκτός εάν η Microsoft ή μία άλλη εταιρεία μπορούν να το αγοράσουν ή να έρθουν σε συμφωνία».

Ο Τραμπ «κλείνει» το «μάτι» προς την πλευρά της Microsoft, η οποία φημολογείται ότι θα μπει δυναμικά στη «μάχη» για την απόκτηση των δικαιωμάτων του κοινωνικού δικτύου. Tη Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας δήλωσε πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει την TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο δίκτυο διασύνδεσης ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για στόχους παρακολούθησης. Από την πλευρά της, η διοίκηση του TikTok αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαβίβαση δεδομένων στο Πεκίνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter