Ο Τραμπ μέσω των δικηγόρων του ζητά να σταματήσει κάθε δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury»

Ο Τραμπ μέσω των δικηγόρων του ζητά να σταματήσει κάθε δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury»

Οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απαίτησαν να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House»(«Φωτιά και θυμός: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ»), αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν χθες σε μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Τραμπ και του Λευκού Οίκου.

Σε μια επιστολή τους, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου καταγγέλλουν τις «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο και απαιτούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ και ο εκδότης να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, που αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα απαίτησαν να ζητήσουν επισήμως συγγνώμη.

Στα αποσπάσματα του βιβλίου, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, χαρακτηρίζει «προδοσία» τη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Με οργισμένη αντίδρασή του ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Μπάνον «έχει χάσει το μυαλό του».

Πρόκειται για ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ που -όπως υποστηρίζει- ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας του Ρεπουμπλικανού προέδρου, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «τρομοκρατήθηκε» με την εκλογική του νίκη, δεν χάρηκε διόλου την ορκωμοσία του και φοβάται στον Λευκό Οίκο, ενώ αποκαλύπτει τις κρυφές προεδρικές φιλοδοξίες της κόρης του Ιβάνκα και τη διαπάλη εξουσίας στον Λευκό Οίκο.

Πρόσωπο-κλειδί είναι ο Στιβ Μπάνον, ο αμφιλεγόμενος δεξιός αγκιτάτορας και πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία» όταν συναντήθηκε τον Ιούνιο του 2016 στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία θα του έδινε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες, προερχόμενες από τη Ρωσία.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» είπε ο Μπάνον στον συγγραφέα.

Επίσης περιγράφει την Ιβάνκα («ηλίθια σαν άχυρο», κατά τον Μπάνον) και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ ως ψυχρούς καριερίστες που χρησιμοποιούν τον Τραμπ μόνον για τους προσωπικούς τους σκοπούς. Η Ιβάνκα, η οποία ορεγόταν να κατεβεί εκείνη υποψήφια πρόεδρος, έσπαγε πλάκα με την περίεργη κόμμωση του πατέρα της και το χρώμα των μαλλιών του.

Πληροφορίες: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter