Ο Τραμπ οδηγεί την ανθρωπότητα στην άβυσσο της αβεβαιότητας

Ο Τραμπ οδηγεί την ανθρωπότητα στην άβυσσο της αβεβαιότητας

Με την ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον χαρακτηρισμό που του έχουν αποδώσει ως «τραμπούκου της διεθνούς πολιτικής».

Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος αναλαμβάνει καθαρά και ξάστερα την ευθύνη για δολοφονία αξιωματούχου χώρας με την οποία οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις. Μέχρι τώρα όλα καλύπτονταν κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου στους σκοτεινούς διαδρόμους των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Τραμπ θέλει να αποδείξει σε όλους, όχι μόνο στη διεθνή σκηνή αλλά και στο εσωτερικό των ΗΠΑ ποιος είναι ο κυρίαρχος και δεν θα διστάσει να προβεί και σε άλλες αντίστοιχες ενέργειες για να το επιτύχει.

Ειδικά για να αποδείξει στους Δημοκρατικούς που τον παρέπεμψαν με το ερώτημα της έκπτωσης από το προεδρικό αξίωμα, ότι αυτός είναι ο δυνατός και αυτοί οι αδύνατοι και μάλιστα μπροστά στις εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες διεκδικεί με πολλοί μεγάλες πιθανότητες μια δεύτερη θητεία, δεν θα διστάσει να ανατινάξει τις παγκόσμιες ισορροπίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Την Ευρώπη δεν τη θεωρεί σοβαρό αντίπαλο. Άλλωστε και μόνο την ανακοίνωσή της για τη δολοφονία να διαβάσει κανείς, θα καταλάβει την πλήρη αμηχανία της Γαλλίας και της Γερμανίας. Για τη Βρετανία δεν συζητάμε. Τάχτηκε όπως και το Ισραήλ αναφανδόν υπέρ της συγκεκριμένης ενέργειας.

Μένουν ουσιαστικά η Κίνα και η Ρωσία. Η δεύτερη χαρακτήρισε την ενέργεια παράτολμο βήμα που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Το Πεκίνο κάνει λόγο για ανάγκη διατήρησης της ειρήνης στην περιοχή (sic). Δηλαδή ήξεις αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις.

Ο Τραμπ με την κίνησή του αυτή, και κάνοντας ουσιαστικά ματ στους αντιπάλους του, αναλαμβάνει να ξανακάνει τις ΗΠΑ «τρομοκρατική» ανά τον κόσμο δύναμη.

Και σήμερα δεν υπάρχει ούτε Σοβιετική Ένωση ούτε ευρωπαίοι ηγέτες να του αντιταχθούν. Αποτέλεσμα η ανθρωπότητα να εισέρχεται πλέον και ουσιαστικά σε μια περίοδο αναταραχής χωρίς ορατή διέξοδο.

Τι απομένει; Μόνο μια πιθανή αντίδραση των λαών. Αλλά και αυτό δεν φαίνεται στο βάθος του τούνελ.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter