Ο Τραμπ θα πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια για τη χρήση του ιδρύματός του

Ο Τραμπ θα πληρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια για τη χρήση του ιδρύματός του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να καταβάλει το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση, επειδή χρησιμοποίησε το ίδρυμά του ως πολιτικό εργαλείο, στο πλαίσιο μιας συμβιβαστικής συμφωνίας.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης προσέφυγε κατά του ιδρύματος και των διοικητών του τον Ιούνιο του 2016, υποστηρίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χρησιμοποιήσει αυτόν τον οργανισμό για προσωπικά οφέλη και όχι στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δράσης.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι δεν θα συμβιβαζόταν σε αυτήν την υπόθεση, σύναψε, όπως και τα τρία από τα παιδιά του συμβιβαστική συμφωνία με την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς προκειμένου να τερματιστεί η διαδικασία, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα.

Την εκδήλωση είχε χειριστεί το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του. Τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν, στο γκαλά, πέρασαν στο ίδρυμα, το οποίο, όμως, χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η ομάδα του ήλεγξε τη διανομή τους.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter