Ο Τραμπ θεωρεί ότι η ψήφος δια αλληλογραφίας θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις εκλογές

Ο Τραμπ θεωρεί ότι η ψήφος δια αλληλογραφίας θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στις εκλογές

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τόνισε ότι μία μαζική στροφή προς την ψήφο δια αλληλογραφίας μπορεί να προκαλούσε ντόμινο προβλημάτων, οδηγώντας τις αρχές ακόμη και σε επανάληψη της ψηφοφορίας.

Για τον Τραμπ, η καθολική ψήφος δια αλληλογραφίας μπορεί να οδηγήσει σε νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου. Πρόκειται για μία θέση την οποία ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη, δίχως ωστόσο να παρατάξει… αποδεικτικά στοιχεία.

Η δήλωσή του για πιθανή επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας προκάλεσε μία μίνι αίσθηση καθώς ποτέ σε εθνικό επίπεδο δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Ούτε σε αρκετά ταραγμένες εποχές για τις ΗΠΑ, όπως ο Εμφύλιος (1861-65) και η Μεγάλη Ύφεση στη δεκαετία του ’30.

«Θα καταλήξουμε με νοθευμένες εκλογές ή δεν θα βγάλουν ποτέ το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τις ξανακάνουν και κανείς δεν τον θέλει αυτό», είπε ο Τραμπ μιλώντας την Τρίτη σε δημοσιογράφους.

Σχεδόν τα μισά ψηφοδέλτια στις εκλογές του Νοεμβρίου ενδέχεται να σταλούν με το ταχυδρομείο, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στις εκλογές του 2016, μία στις τέσσερις ψήφους ήταν επιστολή.

Ο ίδιος ο Τραμπ ψηφίζει μέσω επιστολικής ψήφου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter