Ο Τραμπ «ξαναχτυπά»: Αν δεν ήμουν εγώ θα ήμασταν τώρα σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Ο Τραμπ «ξαναχτυπά»: Αν δεν ήμουν εγώ θα ήμασταν τώρα σε πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα πως οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου «πηγαίνουν καλά» και τα έβαλε μ’ αυτούς που εξέφρασαν αμφιβολίες για την πρόοδο αυτών των διαβουλεύσεων.

«Πολλές καλές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα — πηγαίνουν καλά! Στο διάστημα αυτό, όχι Εκτοξεύσεις Πυραύλων ούτε Πυρηνικές Δοκιμές εδώ και 8 μήνες. Όλη η Ασία είναι ενθουσιασμένη. Μόνο το Κόμμα της Αντιπολίτευσης, που περιλαμβάνει τα Fake News, παραπονιέται. Αν δεν ήμουν εδώ, θα ήμασταν τώρα σε Πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα!», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνάντησε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Η ιστορική χειραψία τους δεν έχει προς το παρόν οδηγήσει ούτε σε κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε στις ακριβείς διαδικασίες για τη διάλυση του βορειοκορεατικού πυρηνικού οπλοστασίου, όμως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα μεταβεί από τις 5 ως τις 7 Ιουλίου στη Βόρεια Κορέα για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Τις τελευταίες ημέρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα διάφορες ανώνυμες πηγές ανέφεραν πως οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Βόρεια Κορέα θα επιχειρήσει να κρύψει ένα μέρος του πυρηνικού οπλοστασίου της.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε χθες Δευτέρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα δημοσιεύματα.

«Πιστεύω πως έχουν συμβεί ορισμένα πράγματα. Πρώτον, δεν παρακολουθήσαμε κάποια εκτόξευση πυραύλου στη διάρκεια των οκτώ τελευταίων μηνών», δήλωσε η Σάρα Σάντερς αναφερόμενη στην προηγούμενη στάση της Βόρειας Κορέας, η οποία πραγματοποιούσε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων.

«Δεν είδατε πυρηνικές εκρήξεις και, για μια φορά ακόμη, οι συνομιλίες αυτές μπορούν να συνεχίσουν να εξελίσσονται», συνέχισε. «Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες, όμως μπορώ να σας πω ότι συνεχίζουμε να καταγράφουμε προόδους», διαβεβαίωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter