Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ… «κατά κάποιον τρόπο Δημοκρατικό»!

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ… «κατά κάποιον τρόπο Δημοκρατικό»!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις (στη φωτό μαζί) ίσως είναι το επόμενο στέλεχος της κυβέρνησής του που θα παραιτηθεί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “60 Minutes” του τηλεοπτικό δικτύου CBS.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Λέσλι Σταλ αν ο Μάτις σκοπεύει να αποχωρήσει, ο Τραμπ απάντησε: “Δεν ξέρω, δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο”.

Μολονότι παραδέχτηκε ότι υπάρχουν “κάποιοι” στην κυβέρνηση που “δεν είναι ενθουσιασμένοι” μαζί του, ο ίδιος είπε ότι “έχει πολύ καλή σχέση” με τον υπουργό. “Γευματίσαμε μαζί πριν από δύο ημέρες. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Μπορεί και να το κάνει (σ.σ. να παραιτηθεί). Νομίζω ότι είναι κατά κάποιο τρόπο Δημοκρατικός, αν θέλετε να ξέρετε” συνέχισε ο πρόεδρος αναφερόμενος στον απόστρατο στρατηγό. “Αλλά είναι καλός άνθρωπος. Τα πάμε πολύ καλά. Μπορεί να φύγει. Εννοώ, κάποια στιγμή, όλοι φεύγουν. Όλοι. Ο κόσμος φεύγει. Αυτή είναι η Ουάσινγκτον”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ απέρριψε, χαρακτηρίζοντας τις “ψευδείς ειδήσεις” τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι στον Λευκό Οίκο επικρατεί χάος. Είπε όμως ότι ο ίδιος “αλλάζει τα πράγματα” γιατί “δικαιούται να το κάνει” και άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει αξιωμάτα σε νέα πρόσωπα. “Έχω στην αναμονή ανθρώπους που θα αποδεχθούν εξαιρετικοί. Θα μουν στην κυβέρνηση, θα είναι εξαιρετικοί”, συνέχισε.

Αν και φέρεται ότι έχει συγκρουστεί στο παρελθόν με άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο Μάτις διέψευσε τον περασμένο μήνα ότι σκοπεύει να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter