Ο Τριντό προέτρεψε το Ιράν να στείλει τα μαύρα κουτιά του Boeing στη Γαλλία

Ο Τριντό προέτρεψε το Ιράν να στείλει τα μαύρα κουτιά του Boeing στη Γαλλία

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό προέτρεψε σήμερα το Ιράν να στείλει για ανάλυση τα μαύρα κουτιά από το επιβατικό αεροσκάφος, που καταρρίφτηκε από ιρανικό πύραυλο, στη Γαλλία, συμπληρώνοντας πως οι σοροί των Καναδών θυμάτων θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα.

«Μόλις λίγες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, διαθέτουν εργαστήρια ικανά για να το κάνουν αυτό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα, ο Τριντό. «Θα ήταν το σωστό μέρος να στείλουν τα μαύρα κουτιά και να λάβουμε γρήγορα τις σωστές πληροφορίες και γι αυτό ενθαρρύνουμε τις ιρανικές αρχές να συμφωνήσουν να το πράξουν», πρόσθεσε.

Το ουκρανικό Boeing 737 καταρρίφθηκε κατά λάθος, όπως παραδέχθηκε η Τεχεράνη, από ιρανικό πύραυλο κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα στις 8 Ιανουαρίου, σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 57 Καναδούς. Επιπλέον, 29 ακόμη θύματα ήταν μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, αποκάλυψε ο Τριντό.

«Τα μαύρα κουτιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και είναι εξαιρετικά σημαντικό (…) να εξεταστούν το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το «Ιράν δεν διαθέτει το επίπεδο της τεχνικής εμπειρίας και κυρίως τον απαραίτητο εξοπλισμό να τα αναλύσει γρήγορα».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter