Ο τρομοκράτης του Μπατακλάν, γράφει σε μια γυναίκα, μέσα από την φυλακή

Ο τρομοκράτης του Μπατακλάν, γράφει σε μια γυναίκα, μέσα από την φυλακή

Ο μόνος εν ζωή τρομοκράτης από την ομάδα των τζιχαντιστών που διέπραξε τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αν και εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει στις δικαστικές αρχές, ανοίγεται σε ένα γράμμα του προς μια γυναίκα που του στέλνει γράμματα στη φυλακή.

Αποσπάσματα της επιστολής του, δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Ο πλέον φρουρούμενος κρατούμενος στη Γαλλία μετά τον εγκλεισμό του σε φυλακή στις 27 Απριλίου στο Φλερί-Μερογκί, νότια του Παρισιού, εξακολουθεί να αρνείται να μιλήσει στους δικαστές.

“Ωστόσο σε μια επιστολή, χωρίς ημερομηνία, που καταχωρίστηκε στον φάκελο της υπόθεσης στις 11 Οκτωβρίου, δείχνει για πρώτη φορά να ανοίγεται αρκετά”, γράφει η Liberation, δημοσιεύοντας σε έκταση ορισμένα αποσπάσματα από την επιστολή αυτή, όπως είναι αυτούσια, με τα ορθογραφικά λάθη.

Το γράμμα του αρχίζει έτσι: “Σου γράφω χωρίς να ξέρω από που να αρχίσω, έχω λάβει όλα τα γράμματά σου και δεν μπορώ να πω αν με ευχαριστούν ή όχι, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μου επιτρέπουν να περνάω κάποια ώρα με τον έξω κόσμο”.

“Καταρχάς, δεν φοβάμαι μήπως μου ξεφύγει κάτι για μένα γιατί δεν ντρέπομαι γι’αυτό που είμαι κι έπειτα τι χειρότερο θα μπορούσε να πει κανείς από αυτό που λέει ήδη αυτό;”, συνεχίζει.

“Είσαι ειλικρινής και γι’αυτό θέλω να είμαι κι εγώ, ο λόγος που θέλω να μου εκφράσεις τις προθέσεις αυτού του βήματός σου είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάς σα να ήμουν ένας -σταρ ή ένα είδωλο- επειδή παίρνω και γράμματα τέτοιου είδους και δεν το εγκρίνω αυτό καθώς ο μόνος που του αξίζει να λατρεύεται είναι ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος”, υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, ο Αμπντεσλάμ είναι ο παραλήπτης πολλών γραμμάτων. Ωστόσο δεν έχει απαντήσει σε κανέναν άλλο αποστολέα πέραν αυτής της γυναίκας, το πιο πρόσφατο γράμμα της οποίας είχε σταλεί από την Κοτ-ντ’Όρ, στη δυτική Γαλλία.

“Δεν επιδιώκω ούτε να ανυψωθώ ούτε να προκαλέσω αναταραχή, το μόνο που θέλω είναι η αλλαγή, είμαι μουσουλμάνος, δηλαδή υποταγμένος στον Αλλάχ (…) Εσύ είσαι; Αν δεν είσαι βιάσου να μετανοήσεις και να υποταχθείς σε Αυτόν. Μην ακούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως τα λόγια του Κυρίου σου. Αυτός θα σε οδηγήσει”, γράφει επίσης.

Η κατάσχεση του γράμματος αυτού έγινε την παραμονή (11 Οκτωβρίου) της ημέρας που οι δικηγόροι Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μαρί ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την υπεράσπισή του, εμποδιζόμενοι από τη σιωπή που τηρεί ο Αμπντεσλάμ, καταλήγει η Liberation.

Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015

Να υπενθυμίσουμε ότι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015, έγινε μια σειρά από βίαιες επιθέσεις στο 10ο και 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στο προάστιο του Σαιν-Ντενί.

Τουλάχιστον 3 ξεχωριστές εκρήξεις και έξι μαζικοί πυροβολισμοί κόστισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα έγινε στο Θέατρο Μπατακλάν, όπου οι ένοπλοι κράτησαν ομήρους τους ακροατές συναυλίας.

Εκείνη την ημέρα, σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι, από τους οποίους περίπου 90 στο θέατρο Μπατακλάν, ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 200.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε τα σύνορα της Γαλλίας.

Πριν από αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι γαλλικές αρχές ασφαλείας βρίσκονταν σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας, μετά την επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter