Ο τρόμος «πουλάει»…

Ο τρόμος «πουλάει»…

Όσο κι αν φαντάζει τρομακτική η ιδέα μίας πολεμικής σύρραξης, με πρωταγωνιστές την Ελλάδα και την Τουρκία, δεν πρέπει να λησμονάται το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν παύει να είναι «η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», σύμφωνα με τον πρώσο στρατηγό Κλαούζεβιτς.

Ακόμη και η απειλή ενός επεισοδίου, αρκεί, λειτουργώντας ως ένα χρήσιμο «εργαλείο» καλλιέργειας φόβου και πιέσεων προς εκείνους που αποτελούν τους… σίγουρους ηττημένους μιας πιθανής πολεμικής εμπλοκής: τους λαούς.

«Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία στο όνομα της σωτηρίας της Αρμενίας», αναφέρει το άρθρο του αζέρικου «Haqqin» εμπλέκοντας την Αθήνα σε ένα πολεμικό σενάριο που θα πυροδοτήσει νέα ένταση ακόμα και στις περιοχές του Νοτίου Καυκάσου. «Η Αθήνα ενισχύει την αντιτουρκική ατζέντα στο νότιο Καύκασο», επισημαίνουν στο Αζερμπαϊτζάν, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Αρμενία.

Το άρθρο του «Haqqin», το οποίο αναπαρήχθη ως πρώτο θέμα από την ιστοσελίδα των «Νέων», αναδεικνύει ότι ο τρόμος πάντα θα «πουλάει», είτε στην Αθήνα, είτε στην Άγκυρα, αλλά και στη «γειτονιά» του Νοτίου Καυκάσου. Όταν τα προβλήματα στο εσωτερικό γίνονται δυσβάσταχτα, αρκεί στο να «παιχτεί» το χαρτί του «μπαμπούλα» από το εξωτερικό από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τα Μέσα Ενημέρωσης της λίστας Πέτσα. Χαρτί ικανό να «σκεπάσει» επικοινωνιακά τον φόβο για την επιβίωση, αντικαθιστώντας τον με τον φόβο για τον «αιμοσταγή γείτονα» στην κοινή γνώμη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter