Ο Τσαβούσογλου θεωρεί εθνικιστή τον Τσίπρα και προτιμά Μητσοτάκη

Ο Τσαβούσογλου θεωρεί εθνικιστή τον Τσίπρα και προτιμά Μητσοτάκη

Μπορεί η δήλωσή του να μην ξαφνιάζει ορισμένους αλλά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου το έκανε σαφές σε δηλώσεις του στο TRT Haber, επικαλούμενος την ειρήνη στην περιοχή.

Δεν του αρέσουν τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα γιατί, κατά την άποψή του, είναι «υπερβολικά εθνικιστικά».

Και αν μερικοί θεωρούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποχωρητική για την Τουρκία και τις κυβερνήσεις της ΝΔ «πατριωτικές» η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανατρέπει τα όνειρά τους.

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αν θέλετε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, στην Τουρκία δεν άρεσε η προσπάθεια απομόνωσης που έκανε με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ:

Όπως είπε μάλιστα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπάθησαν «κάποιες φορές με την Αίγυπτο, κάποιες με το Ισραήλ να απομονώσουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική “ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου”. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε»,

Τώρα ωστόσο επικρατεί άλλος αέρας. Και δεν μιλάμε μόνον για τις αστοχίες της χώρας όσον αφορά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και την αποτυχία Δένδια-Μητσοτάκη να παραστεί η χώρα στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο λόγος για το Αιγαίο, για τις υποψίες περί μοιρασιάς και όχι μόνον…

«Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», είπε σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι Υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “Τουρκικής μειονότητας” της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη».

Διαβάστε επίσης: Δένδιας προς Τσαβούσογλου: Συνεννόηση ναι αλλά όχι σε ανατολίτικο παζάρι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του στο TRT Haber, σημειώνει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμφωνήσει με την Αθήνα αρκεί να υπάρξει συμβιβασμός στην μοιρασιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μπορεί να μην υιοθετούμε τη δική του προσέγγιση, αλλά παραμένει ότι προτιμούν τη Δεξιά στην Εξουσία…

Γιατί άραγε; 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Αφωνία οι ψευδοπατριώτες για τις θέσεις Ερντογάν-Τσαβούσογλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter