Ο Τσακαλώτος στον δρόμο που χάραξε ο Λαφαζάνης

Ο Τσακαλώτος στον δρόμο που χάραξε ο Λαφαζάνης

Λένε αρκετοί ότι οι συνθήκες της απόσχισης της «Ομπρέλας» είναι διαφορετικές από την  διάσπαση που έγινε από το «Αριστερό Ρεύμα» υπό τον Λαφαζάνη. Πράγματι είναι διαφορετικές. Όμως υπάρχει μία «συνθήκη», ένας παράγοντας που είναι ακριβώς ο ίδιος. Τότε και τώρα. Ο παράγοντας της υπονόμευσης. Ο καταποντισμός της ΛΑΕ οφείλεται ακριβώς στο ότι ο κόσμος του  ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε αμέσως την υπονόμευση του  Αλέξη Τσίπρα που επιχειρούσαν οι Λαφαζάνηδες πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετά.

Το μικρό ποσοστό του Τσακαλώτου στις προεδρικές εκλογές οφείλεται ακριβώς στον ίδιο παράγοντα:  Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έχει αντιληφθεί την υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από την «Ομπρέλα». Και την έχει αντιληφθεί και η πλειονότητα των μελών που ψήφισαν Αχτσιόγλου.  Υπονόμευση συνεχής και συστηματική.

Έβγαινε ο Αλέξης με δηλώσεις, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις για να προωθήσει τον μετασχηματισμό του κόμματος και την διεύρυνση του και αμέσως μετά οι διάφοροι Φίληδες έκαναν δηλώσεις σε εντελώς αντίθετη πολιτική κατεύθυνση τροφοδοτώντας τον κάθε ΣΚΑΙ και γεμίζοντας τα πρωτοσέλιδα  που ήθελαν την κεφαλή επί πίνακι του Τσίπρα. Υπονόμευση στο τετράγωνο.

Τα ίδια ακριβώς έκανε  η «Ομπρέλα» και επί Κασσελάκη. Η μόνη διαφορά είναι ότι τον νέο πρόεδρο  τον στόλιζαν με διάφορες ύβρεις του στυλ «διαπλεκόμενος, Τραμπ, Πέπε Γκρίλο κτλ». Η υπονόμευση  όμως είναι ο κοινός παρονομαστής. Υπονόμευση του Αλέξη, υπονόμευση και του  Στέφανου.

Ο Ευκλείδης ακριβώς αυτόν τον παράγοντα δεν υπολογίζει. Θεωρεί ότι υπάρχει  χώρος αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο κόμμα που θα κάνει. Από τον  ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει-αν πάρει- ψίχουλα καθώς το στίγμα της υπονόμευσης είναι ανεξίτηλο. Επίσης συμμαχίες δεν μπορεί να κάνει. Πόρτα  έφαγε από τον Βαρουφάκη, την ΛΑΕ, την Κωνσταντοπούλου και από το ΚΚΕ ούτε συζήτηση.

Το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει ένα «μικρό ΚΚΕ». Ένα φορέα που θα αναλωθεί σε ένα καυγά με την ΛΑΕ, το ΜΕΡΑ 25, την Πλεύση Ελευθερίας για την πρωτοκαθεδρία στο ακραίο αριστερό φάσμα του πολιτικού συστήματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter