O Τσακαλώτος βλέπει συμφωνία στις 7 Απριλίου και… θέλει τη Σκάρλετ Γιόχανσον

O Τσακαλώτος βλέπει συμφωνία στις 7 Απριλίου και… θέλει τη Σκάρλετ Γιόχανσον

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ….Σκάρλετ Γιόχανσον! Η συμφωνία σε συνδυασμό με την ποσοτική χαλάρωση θα δώσει χώρο και χρόνο για ανάπτυξη δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Για οριστική συμφωνία στο Eurogroup στις 7 Απριλίου έκανε λόγο – μιλώντας στην Βουλή- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. ‘Όπως επισήμανε «θα είναι μια συμφωνία με δυσκολίες, με θετικές εκπλήξεις αλλά και δυσκολίες».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η συμφωνία «θα ανοίξει τον δρόμο για το QE (σ.σ ποσοτική χαλάρωση) και θα δώσει χώρο στην κυβέρνηση και στην χώρα να έρθουμε στην ανάπτυξη και αυτή η ανάπτυξη να γίνει και βιώσιμη».

Όπως τόνισε ο Ε.Τσακαλώτος «αυτό είναι το νούμερο ένα στοιχείο. Μια ανάπτυξη διαφορετική από αυτή που ήταν πρίν από την κρίση αλλά και πιο δίκαιη». Γι αυτό είπε επιμένουμε στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας «γιατί ο πιο φτωχός κόσμος τράβηξε πάρα πολλά. Χωρίς τις συλλογικές συμβάσεις δεν θα ξέρουν ότι θα μπορούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη»

Ο Ε.Τσακαλώτος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτακη, σχολιάζοντας πως «ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να υπάρχει υπέρβαση των στόχων για να πάρουμε τα αντίμετρα». Στην πραγματικότητα όμως είπε «το 2018 αν ξεχάσουμε τα καλά και τα κακα μέτρα, το καλοκαίρι θα υπάρχει μια προβλεψη για το 2019. Ας πούμε ότι είναι 3.5%» έτσι «τότε θα πάνε και τα καλά και τα κακά μέτρα» και «θα πάρουμε 2% αναπτυξιακά και 2% υφεσιακά ας το πουμε μέτρα». «Αυτό που είπε ο κ.Μητσοτάκης να το πάρει πίσω» τόνισε»

Μάλιστα ο Ε.Τσακαλώτος σχολίασε την θέση του Κ.Μητσοτακη περί του ότι θα επιθυμούσε να προβλέπονται χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα λέγοντας ότι «κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιοχάνσον»!

Μάλιστα άσκησε κριτική στην ΝΔ αναρωτώμενος: «Να ρωτήσω τον Σόιμπλε αν συμφωνήσατε με τον Σόιμπλε ότι αν βγει η Ν.Δ το πλεόνασμα θα είναι 2%;». Πρόσθεσε ότι «οι οικονομολόγοι της Κομισιόν προβλέπούν ότι θα είναι 3,5% και το ΔΝΤ ότι θα είναι 1%. Μπορειτε να μας πείτε εσείς με ποιους είστε; Με τους ευρωπαίους ή με το ΔΝΤ;»

Όσον αφορά την συνέχεια της διαπραγμάτευσης ο Ε.Τσακαλώτος σημείωσε πως «χθές και σήμερα έχουμε τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο κλιμακίων» και «τεχνικά κλιμάκια αν θέμα» ενώ οι τηλεδιασκέψεις θα συνεχιστούν έως αι την Παρασκευή το μεσημέρι. Η επιδίωξη είναι «στις 20 Μαρτίου να έχουμε μια συνολική λύση για σχεδόν όλα τα θέματα, ένα φοβάμαι ότι μπορεί να μην λυθεί» και να συζητηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία όπως το πλεόνασμα. Ετσι – σημείωσε ο Ε.Τσακαλώτος- «ο πρόεδρος του Eurogroup θα γυρίσει στους Ευρωπαίους να πει ότι Ελλάδα και θεσμοι τα έχουν βρει» και «τώρα η μπάλα το δικό σας το γήπεδο. Τι μπορείτε να κάνετε που θα καλύψει και την Ελλάδα και το ΔΝΤ για το χρέος».

Τέλος ο Ε.Τσακαλώτος σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση με τις δημόσιες δηλώσεις του Γ.Νταισελμπλουμ επισημαίνοντας πως «δεν ισχύει ότι μόνο αν κάνουμε υπέρβαση των στόχων θα ισχύσουν τα καλά μέτρα» όμως «τα καλά μέτρα θα υπάρξουν μόνον αν είμαστε εντός στόχου»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter