Ο Τσακαλώτος και το ανέκδοτο

Ο Τσακαλώτος και το ανέκδοτο

Εξαιρετικός ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, στο οποίο απαντά σε δηλώσεις του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγ, που χαρακτήριζαν λαϊκίστικη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν μπορούν, υποστηρίζει ο Τσακαλώτος, τα Ευρωπαϊκά όργανα να εκφράζουν πολιτική μεροληψία γιατί τότε θα τιναχτούν όλα στον αέρα. Σωστός, αλλά έχω όμως μία απορία: γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άσκησε την αντίστοιχη κριτική στον Κεντρικό Τραπεζίτης της Ελλάδας, που όχι μόνο μεροληψία εκφράζει αλλά κάνει πολιτική μέσα από την Τράπεζα της Ελλάδος χρόνια τώρα; Πιθανολογώ πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν θέλει να εμπλέκεται στα ταπεινά και ποταπά ελληνικά πράγματα θεωρώντας τον εαυτό του πολιτικό άλλου βεληνεκούς.

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο στην επιλογή του ο Τσακαλώτος, αλλά μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο που έχοντας ταραγμένο έγγαμο βίο ρωτάει τον κολλητό του πώς τα καταφέρνει ο ίδιος. «Μια χαρά» του απαντάει ο φίλος, «έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους με τη γυναίκα μου. Εγώ ασχολούμαι με τα μεγάλα πράγματα και η γυναίκα μου με τα μικρά».

«Δηλαδή;» επιμένει ο ταλαιπωρημένος της παρέας.

«Να, εγώ ασχολούμαι με το Παλαιστινιακό, το Κυπριακό, τις εξελίξεις στη Συρία, αυτά τα σοβαρά θέματα. Η γυναίκα μου ασχολείται με τα μικρά. Πώς θα βγει το μεροκάματο, πώς θα ζήσουμε, πώς θα πληρώσουμε το νοίκι».

Ας αφήσουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με το κύρος του να απαντήσει δια των ελληνικών έστω εφημερίδων στα μεγάλα θέματα και οι υπόλοιποι στο ΣΥΡΙΖΑ ας απαντήσουν στα μικρά. Ποιά είναι η πολιτική του Κυριάκου, πώς έχει μετατρέψει την κυβέρνηση σε Ανώνυμη Εταιρείας, πώς πατάει πάνω σε όσα έχει κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και όλα αυτά τα μικρά και ανάξια λόγου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter