Ο Τσιάρας γυρίζει την πλάτη στην ΕΕ για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Ο Τσιάρας γυρίζει την πλάτη στην ΕΕ για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα που αφορούν την Ελευθερία του Τύπου και των δημοσιογράφων φαίνεται για ακόμα μία φορά από την απαξιωτική στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα. Η ΕΕ που έχει χτυπήσει απανωτά καμπανάκια το τελευταίο διάστημα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ειδικά μετά τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της (υπο)επιτροπής LIBE (Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, Θεμελιώδη Δικαιώματα) με αποκλειστικό θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Κ. Τσιάρας, γυρίζει για δεύτερη φορά την πλάτη στην ΕΕ στέλνοντας τον… Γραμματέα του να δώσει εξηγήσεις για τη φίμωση του τύπου και την περιστολή του κράτους δικαίου που έχουν καταγράψει όλοι οι επίσημοι διεθνείς οργανισμοί και ενώσεις, βγαίνοντας ο ίδιος προφανώς από τη δύσκολη θέση.

Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση θα μιλήσει και η πρώην εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία προφανώς θα καταγγείλει το τι υπέστησαν η ίδια και οι συνεργάτες της εκτελώντας απλά και μόνο τα καθήκοντά τους. Επίσης, θα λάβουν μέρος στη συζήτηση εκπρόσωποι της GRECO και των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μαζευτεί ουκ ολίγες υποθέσεις στις οποίες το Κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη ειδικά όσον αφορά υποθέσεις δημοσιογράφων έχουν δείξει την ανυπαρξία τους. Αρχικά, με την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη ένα χρόνο μετά αλλά και με τις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου- Τουλουπακη για το σκάνδαλο Novartis μέχρι και την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, Τετάρτη η Κομισιόν εξέδωσε ανακοίνωση – «χαστούκι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη προτείνοντας την υιοθέτηση οδηγίας για την προστασία των δημοσιογράφων και των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από καταχρηστικές αγωγές και δικαστικές διαδικασίες (SLAPPs).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter