Ο Τσίπρας απαντά στον Μητσοτάκη: «Εγώ δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους και να αλλάξω γνώμη» (Video)

Ο Τσίπρας απαντά στον Μητσοτάκη: «Εγώ δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους και να αλλάξω γνώμη» (Video)

Σε υψηλούς τόνους έκλεισε η συζήτηση για το ν/σ της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, με τους Τσίπρα – Μητσοτάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς και κατηγορίες.

Ο πρωθυπουργός είπε πως βρισκόταν στο γραφείο του στο Μαξίμου, έχοντας ανειλημμένες υποχρεώσεις, όταν άνοιξε την τηλεόραση την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν θέλω να αναφερθώ, γιατί αναφέρθηκα χτες σε ό,τι αφορά την ουσία της κριτικής μου απέναντι στη ΝΔ και για τους λόγους που οδήγησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πολιτική κυβίστηση για τη διατήρηση της συνοχής εντός του κόμματός του» είπε και πρόσθεσε: «Ούτε θέλω να αναφερθώ στο γεγονός ότι ένας πολιτικός αρχηγός έχει επί της ουσίας άλλη άποψη και επικαλείται διαδικαστικά ζητήματα για να καταψηφίσει». «Οι πολίτες μας βλέπουν και μας κρίνουν» συμπέρανε και επικέντρωσε την κριτική του στο ιδιάζον παράδειγμα που παρέθεσε κατά την πρώτη τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Άλλα παραδείγματα δεν υπήρχαν να αναφέρει;» διερωτήθηκε για το παράδειγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διηγήθηκε ότι ένας ψυχίατρος του εξιστόρησε μία περίπτωση ενός νέου διεμφυλικού που υποστήριζε ότι ανέβηκε στον Υμηττό και ένας εξωγήινος τον προέτρεψε να αλλάξει φύλο.

«Αναμένω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κυβιστήσεις θέλει, να έρθει εδώ και να πάρει πίσω την αναφορά» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «άστοχο και ταυτόχρονα ντροπιαστικό απέναντι σε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας» το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη, καθώς με το σκεπτικό αυτό είναι σαν να πιστεύει πως χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης όλα τα διεμφυλικά άτομα.

Εκείνη την στιγμή, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον κ. Τσίπρα να του λέει: «Καλωσορίσατε κ. Μητσοτάκη, εύχομαι να πάρετε το λόγο για να απαντήσετε». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε χωρίς να ακούγονται από τα μικρόφωνα τα λεγόμενά του, με τον κ. Τσίπρα επισήμανε σε έντονο και δηκτικό ύφος: «Εγώ, δεν ανέβηκα στον Υμηττό για να ρωτήσω τους εξωγήινους και να αλλάξω γνώμη».

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αντί να συζητάμε μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά στοιχειώδη εκσυχρονισμό του Δικαίου, κάτι που έχει γίνει σε 19 χώρες της ΕΕ, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση των 15 και όχι των 17 ετών. «Και θέλω να εξηγήσω την υπόθεση αυτή γιατί τα διεμφυλικά παιδιά υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ εξαιτίας στερεοτύπων και κοινωνικών συμπεριφορών. Αυτό που θα έπρεπε να βαραίνει τη συνείδησή μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορά στους κοινωνικούς χώρους που βρίσκονται» τόνισε.

Συνέχισε να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε σε εξωγήινους, αλλά «δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολεία και στην επαρχία που κρύβονται κάτω από το χαλί». Εξήγησε δε πως από αυτό το σχέδιο νόμου διαμορφώνεται για τους ανήλικους ένα πλαίσιο με συναίνεση γονέων και διεπιστημονική επιτροπή προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στην εκούσια δικαστική διαδικασία, αποκτώντας την ταυτότητα που αρμόζει στη συμπεριφορά, την ύπαρξη και την αίσθηση του αυτοπροσδιορισμού τους.

«Ποια υποκρισία μας έχει οδηγήσει σε μια συζήτηση που γίνεται με όρους μεσαίωνα;» διερωτήθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας εμείς κ. Μητσοτάκη». «Σας καλούμε να ανακαλέσετε το προσβλητικό παράδειγμα που δώσατε» είπε και επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει και να υβρίζει τα διεμφυλικά άτομα.

Μητσοτάκης: «Και στον Άρη θα πήγαινε ο Καμμένος»

«Θα περίμενα να είστε λίγο πιο ψύχραιμος για τα ζητήματα που σας δημιουργούν ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα» είπε αρχικά απαντώντας στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε αμέσως ότι το αυτό το ευαίσθητο ζήτημα το εργαλειοποιεί η κυβέρνηση για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

«Ο κ. Καμμένος πού είναι ακριβώς; Και στον Άρη θα πήγαινε…» τόνισε κατά του υπουργού Άμυνας, συμπληρώνοντας: «Τώρα, βάζει την ουρά στα σκέλια και δεν τολμά να είναι καν στην αίθουσα αυτή, ψηφίζοντας τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει».

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι θλιβερός ο τρόπος που χρησιμοποίησε το παράδειγμά του. Επιπλέον, επισήμανε ότι η ΝΔ ζητά ένα φίλτρο ασφαλείας και μία διάγνωση. «Μία διάγνωση ζητάμε τίποτα παραπάνω» υπερθεμάτισε. «Μην μου κάνετε επιχειρηματολογία για ψυχιατρικοποίηση γιατί το ζήτημα έχει και ιατρική διάσταση. Μίλησα με την κοινότητα και αναγνώρισα και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, λέω όμως ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε μια δικλείδα ασφαλείας», ήταν η φράση που συμπύκνωνε τις αντιρρήσεις της ΝΔ, καθώς κατά το σκεπτικό του κ Μητσοτάκη θα έπρεπε αυτή η δικλείδα να θεσπιστεί και για τους ενήλικους.

«Είναι πολύ απλό κ. Τσίπρα… Αποσύρετε το δικό σας νομοσχέδιο και ψηφίστε τη δική μας πρόταση νόμου. Θα διευκολύνετε και το δικό σας κυβερνητικό εταίρο» είπε με νόημα και κατέληξε πάλι απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Εθελοτυφλείτε αν πιστεύετε πως δεν είναι ταυτόχρονα και ιατρικό ζήτημα».

Τσίπρας: «Έχετε πρόβλημα κατανόησης των επιχειρημάτων»

«Έχετε πρόβλημα κατανόησης επιχειρημάτων κ. Μητσοτάκη», με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. Και εξήγησε πως από τη μία η ΝΔ λέει ότι είναι “υπέρ” στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και την ίδια στιγμή λέει ότι οι ενήλικες θα πηγαίνουν να πάρουν ιατρική γνωμάτευση προκειμένου να διορθώσουν το φύλο τους. «Δηλαδή, ετεροπροσδιορισμός του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού. Έχετε χάσει την μπάλα» ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περνώντας σε κατά μέτωπο επίθεση, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «γιαλαντζί φιλελεύθερο» και «βαθιά συντηρητικό». «Τι μας λέτε;» αναρωτήθηκε και απάντησε απευθείας ότι ο κ. Μητσοτάκης, ερχόμενος στη Βουλή για να δώσει το παράδειγμα ανθρώπου που χρήζει ψυχιατρικής στήριξης, δίνει εν τέλει την αίσθηση ότι ταυτίζει την κατηγορία των διεμφυλικών με όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. «Ποιος είναι ο ελεήμων θεός και ο συνάνθρωπος που θέλει να οδηγούμε τα παιδιά στο μπούλινγκ και την αυτοκτονία; Πείτε μας…» είπε καλώντας την ΝΔ να απαντήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter