Ο Τσίπρας έδωσε το… σύνθημα για τους νεώτερους: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος-Σαμαράς»

Ο Τσίπρας έδωσε το… σύνθημα για τους νεώτερους: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος-Σαμαράς»

«Δεν είναι πατριωτισμός να κρατάς την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στο χέρι του Χρυσαυγίτη», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «σαν αύριο, πριν 52 χρόνια κάποιοι άλλοι «πατριώτες» έβαλαν τη χώρα στο γύψο με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή Κύπρος. Δεν θα μας κάνουν αυτοί λοιπόν μαθήματα πατριωτισμού» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πάτρα. 

«Αυτή είναι η Ελλάδα του αύριο και εκεί θέλουμε να πάμε. Και τα διλήμματα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν τεθεί. Και έχουν τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν.

«Το ένα πρόγραμμα, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και πιο εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν» είπε και ρώτησε: Ο ελληνικός λαός θα έχει να επιλέξει «ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, που οι ίδιοι το ονόμασαν έτσι ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα; Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας;

«Με δυο λόγια, θα κληθούν να διαλέξουν την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών. Αυτό είναι το ερώτημα στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, και στις εθνικές εκλογές, που θα έρθουν το φθινόπωρο».

«Επειδή υπάρχουν και νεότεροι εδώ μέσα να πούμε το σύνθημα ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Βενιζέλος- Σαμαράς» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στα σύνθημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter