Ο Τσίπρας, η δωρεά στα ΑΕΙ και ο αγρότης Μητσοτάκης

Ο Τσίπρας, η δωρεά στα ΑΕΙ και ο αγρότης Μητσοτάκης

Τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τους Προέδρους έξι Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πόσο ήταν αυτό το ποσό; Τριάντα έξι χιλιάδες ευρώ (36.000 €). Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας εξέφραζε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα Τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1000 ευρώ ανά έτος.

Γιατί το θυμήθηκα τώρα αυτό θα μου πείτε; Γιατί αύριο Παρασκευή θα βραβευθεί εργασία μεταπτυχιακής φοιτήτριας με τίτλο «The Turkey-Libyo Memorandum: Cutting-off the very essence of international Low». Στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Λασκαρίδη, θα δώσει το παρόν και θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος διδάσκει στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Μοιραία γίνονται οι συγκρίσεις με το «ιστορικό δικαίωμα», κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να λαμβάνει κατ’ έτος αποζημίωση ως αγρότης για τα κτήματα που κατέχει και καλλιεργεί, θέμα το οποίο αποκάλυψε το Documento την περασμένη Κυριακή. Είναι απλά θέμα επιλογών…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter